Ashley en Corrie zijn vrijdagavond te zien in de 2Doc Kort Corrie op NPO2.
Ashley en Corrie zijn vrijdagavond te zien in de 2Doc Kort Corrie op NPO2.

‘Corrie’ in beeld bij Khalid & Sophie en NPO2

Human Interest 961 keer gelezen

GENNEP | De première op het filmfestival heeft het Gennepse stel Corrie (Beer) en Ashley (van Dieten) in september vorig jaar beleefd, deze week staat de documentaire film Corrie over het leven van de partner van een transgender in de belangstelling op de Nederlandse televisie. Vrijdagavond is Corrie bij 2Doc Kort van NPO2 te zien. 

Door Jos Gröniger

Ze was er even stil van, beaamt Corrie Beer. “Ik schrok eerlijk gezegd een beetje toen filmmaakster Marieke Widlak me belde met de mededeling dat Corrie op 17 maart bij NPO2 uitgezonden zou worden. De première in de bioscoop was voor een kleiner publiek, vrijdag kan iedereen kijken. En dat is ook goed.” De Gennepse partner van kraanmachinist Ashley meldde zich in 2018 aan omdat ze als partner van een transgender taboes wilde doorbreken. In een interview met deze krant vertelde Corrie blij te zijn dat de reacties op Ashleys gevoelens in eigen omgeving positief waren. Tijdens bijeenkomsten ervoeren zij dat veel transgenders niet overal geaccepteerd worden.
De première leverde Ashley en Corrie veel reacties op. Een reactie maakte bijzondere indruk. “Een meisje vroeg me of ik besefte dat ik Nederland op de kop zou zetten met Corrie.”
Er is straks ook een uitzending om terug te kijken. “We zijn benaderd om donderdag aan tafel te verschijnen bij Khalid & Sophie. De voorgesprekken zijn al gehouden. Nee, we bereiden ons niet voor op het interview in dat programma. We blijven ons zelf.”
Corrie is vrijdag 17 maart om 22.19 uur te zien de 2Doc Kort op NPO2.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant