Nell en Henk de Haas werden gefeliciteerd door burgemeester Hans Teunissen.
Nell en Henk de Haas werden gefeliciteerd door burgemeester Hans Teunissen. Foto: Jos Gröniger

Nell en Henk de Haas gelukkig in liefde én in de zaak

Human Interest 2.090 keer gelezen

MILSBEEK | De liefde als basis voor een stevig huwelijk én een succesvol familiebedrijf. Zonder het te beseffen legden de Gennepse Nell Guelen (81) en de over-Maase Henk de Haas (84) de basis voor een prachtige toekomst. Op 18 januari 1963, op de dag dat Reinier Paping de meest barre Elfstedentocht won, werd het burgerlijk huwelijk tussen de twee gesloten. Op 10 mei was de kerkelijke inzegening. Woensdag vierden Henk en Nell De Haas het diamanten huwelijk en werd het paar in Milsbeek gefeliciteerd door burgemeester Hans Teunissen.

Henk, afkomstig van de Hoge Hoek in Oeffelt, was eind jaren vijftig dienstplichtig militair, die één weekend per twee weken verlof had. In zo’n vrij weekend ontmoette hij Nell, die in de Gennepse Hei woonde. De eerste ontmoeting vond plaats in zaal Pubben tijdens de Ottersumse kermis van oktober 1958.

Vijf jaar later, vader Guelen had op eigen grond aan de Willem Boyeweg in Gennep voor drie van zijn zes kinderen bouwkavels gereserveerd, maakte het stel trouwplannen. Henk was werkzaam als vrachtwagenchauffeur bij drankenhandel Timmermans, Nell werkte bij textielfabriek Lingano in Gennep. Ook na het huwelijk wilde Nell blijven werken, al was dat toen niet gebruikelijk. “Ik wilde wat om handen hebben en vroeg of dat kon. Er is een directievergadering voor belegd. Ik kreeg mijn zin.”
Henk en Nell stichtten hun gezin. De zonen René (1964) en Eddie (1965) werden geboren in Gennep. Terwijl de jongens opgroeien zetten Henk en Nell naast het werken in loondienst langzaam het verhuurbedrijf op. “Drankenhandel Timmermans bood me 75 stoelen te koop aan. Zij wilden er van af. Het kostte een paar slapeloze nachten, maar Nell en ik werden het eens. We kochten de stoelen en boden ze te huur aan voor feestjes en partijen. Zo zijn we begonnen.”
Henk nam in 1972 ontslag bij zijn baas en richtte zich op het eigen bedrijf. In 1975 verhuisde gezin en bedrijf naar het Sprokkelveld in Milsbeek. Nell nam in dat jaar afscheid van het werken bij Lingano. Samen met de zonen Eddie en René werd het bedrijf tot een Vennootschap Onder Firma omgevormd. Het bedrijf maakte stappen, maar ook de familie De Haas groeide. Henk en Nell werden door de jaren grootouders van vier kleindochters en een kleinzoon. Het nageslacht schonk het leven aan twee achterkleinkinderen, een derde is op komst.
Inmiddels hebben een kleinzoon en de twee partners van twee kleindochters hun intrede in het bedrijf gedaan. De Haas Verhuur is actief op evenementen en concerten. “We verzorgen taps, koelingen, zitplaatsen en tafels voor evenementen als Pink Pop en LowLands. Ook werken we samen met stadions zoals Gelredome”, zegt zoon René.

Ondanks het drukke werk als ondernemer was er tijd voor ontspanning. “Ik ben bij het volksdansen in Milsbeek. En ik verzamel Milsbeeks aardewerk”, zegt Nell die tot haar 74e nog twee dagen werkte in het familiebedrijf. “En ik blijf graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de zaak. Dagelijks horen we hier thuis of in de loods hoe het gaat met het familiebedrijf. Henk verricht nog altijd klusjes in de zaak.” Henk toont de burgemeester trots zijn hobby. In de loodsen staan old timers. Pronkstuk is de vrachtwagen uit 1916. “En een Goliath zoals melkboer en supermarkteigenaar Jan Linders die had.”

Vertellend zijn Nell en Henk de Haas tevreden over het huwelijk. “We hebben een fijn gezin. Met de kinderen en hun vrouwen hebben we een mooi bedrijf opgebouwd. Onze zaak is eigenlijk ook een kindje van ons.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant