Nellie en Gerrit Hoenselaar-Wientjens uit Milsbeek waren woensdag 16 november 60 jaar getrouwd.
Nellie en Gerrit Hoenselaar-Wientjens uit Milsbeek waren woensdag 16 november 60 jaar getrouwd. Foto: Gemeente Gennep

Gerrit en Nellie bouwen prachtig huwelijk

Human Interest 530 keer gelezen

MILSBEEK | Pluk de dag. Geniet zo lang het kan. Als het aan Nellie en Gerrit Hoenselaar-Wientjens uit Milsbeek ligt wordt er genoten van ieder moment. Op woensdag 16 november stond het echtpaar stil bij hun huwelijksdag zestig jaar geleden. Gerrit (85) en Nellie (84) werden vereerd met een bezoek van burgemeester Hans Teunissen. 

Door Jos Gröniger

Het diamantenpaar is al bijna het hele leven verbonden met elkaar, en nog wat langer met woonplaats de Milsbék. Tegenwoordig wonen Gerrit en Nellie Hoenselaar op het Sprokkelveld. Zijn zagen het levenslicht aan de andere kant van de Rijksweg aan de voet van het Reichswald op de Langstraat.  

Gerrit werd op de boerderij geboren in een gezin van dertien. Nellie stamt uit een kleiner gezin waar vader Wientjens een pottenbakkerij bestierde. “We waren elkaars overburen. Wij woonden op de hoek van de Langstraat en de Kanonskamp en Gerrit komt uit de boerderij waar nu het grote houten paard staat”, zegt Nellie, die als kind kort in de pottenbakkerij werkte. “Niet lang, want ik kon niet tegen de lucht van de dieselolie die gebruikt werd om de klei soepel te maken.
Ik werd er ziek van. Later heb ik gewerkt als hulp in de huishouding”, zegt Nellie, die min of meer de voorloper van de buitenschoolse opvang was. “Ik paste later ook op de kinderen van het hoofd van de lagere school in Milsbeek.”

In de eerste huwelijksjaren woonden ze aan de Rijksweg en daarna bouwden Gerrit en Nellie Hoenselaar samen het huis aan de Sprokkelveld waar het stel nog altijd woont. “We begonnen op 10 oktober 1964 en trokken er 10 april 1961 in”, zegt Gerrit, die de kost verdiende in de bouw. “Ik werkte bij de CAGO in Ottersum een Geene, bij een bouwbedrijf in Kranenburg (D) en was onderhoudstimmerman voor de Rijksgebouwendienst.” Met trots vertelt hij dat hij werkte aan de bouw van de kerken in Oeffelt en Gennep. “En ook werkte ik op de bouw van de scholen aan de Picardie en de huishoudschool.”
Eenmaal gesetteld ontstond de tijd voor het sociale leven. Voor Gerrit betekende dat hij in vrijetijd ziel een zaligheid stak in het voetbal bij RKSV Milsbeek. “Ik speelde zestien jaar in het eerste elftal, maar was ook meer dan dertig jaar hoofdjeugdleider en dertien jaar trainer van lagere teams. En ik was negentien jaar scheidsrechter bij de KNVB.”
Aan de Sprokkelveld stichtten de twee ook het gezin met dochter Renate (57) en zoon Marcel (58). “We hebben zes kleinkinderen en een achterkleinkind”, zegt de trotse Nellie, die graag tuiniert en er vroeger de hand niet voor omdraaide om naar Heesch (NB) te fietsen en de kleinkinderen opving.
Samen kijken de twee terug op mooie gelukkige jaren. “Of er een geheim voor is? Je moet gewoon overal ja op zeggen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant