Met gastheer en gastvrouw Jan en Nelly (voorste rij) in het midden namen gasten zondag afscheid van café 't Wilde Zwijn.
Met gastheer en gastvrouw Jan en Nelly (voorste rij) in het midden namen gasten zondag afscheid van café 't Wilde Zwijn. Foto: Geert Derks

Vaste klanten ‘t Wilde Zwijn zwaaien Jan en Nellie uit

Human Interest 448 keer gelezen

VEN - ZELDERHEIDE | Cafés in de regio zijn steeds moeilijker te vinden. Vooral in de kleine kernen van de gemeente wordt de spoeling dunner en dunner. In Ven-Zelderheide waren Jan en Nellie Jaspers - Kerkhof ook van een uitstervend ras. Binnenkort sluit het horeca-echtpaar de deur van het bruine café ‘t Wilde Zwijn. Zondag zwaaiden vaste klanten, vrienden, buren en familieleden het stel uit.

Er komt op 27 september een einde aan een tijdperk. Na 88 jaar gaat café ‘t Wilde Zwijn op slot. Het café dat in de jaren dertig van de vorige eeuw van start moet zijn gegaan werd aanvankelijk gerund door Nellies grootouders. Haar ouders Jan en Martha Kerhof namen het café over. Later stond Martha Kerkhof - Voss tot op respectabele leeftijd achter de bar. Tijdens de pinksterkermis, de Sint Anthonis-kermis, carnaval, prinsenballen, prinsenrecepties en natuurlijk bij de talloze feestjes en partijen die er in de zaal gevierd werden.
En wie legde er niet een kaartje of biljartte er op respectabel niveau. De Zwijntjes was in de biljartcompetitie een sterke tegenstander, en na de match was het goed vertoeven in het café waarde laatste vier decennia dochter Nellie en manlief Jan de gastvrouw en gastheer waren.
Daar komt nu een einde aan omdat het kasteleinspaar gaat genieten van de oude dag en het pand aan de Vensestraat verkocht heeft aan Tonnie Kuipers, die er na de verkoop van Landgoed Roepaen, kleinschalige concerten wil organiseren.

Uit de krant

Uit de krant