Kleurrijke creaties trekken zaterdag mee in de Halfvaste Optocht Offere.
Kleurrijke creaties trekken zaterdag mee in de Halfvaste Optocht Offere.

Halfvaste Optocht Offere trekt nog eens door Afferden

Carnaval 985 keer gelezen

AFFERDEN | De carnavalswagens worden weer opgetuigd, carnavalsoutfits komen uit de mottenballen en de schminksets worden weer geopend. De vastenperiode is op de helft en het is tijd voor de Halfvaste Optocht Offere (HVOO). De straten van Afferden kleuren zaterdag 18 maart weer rood, geel en groen. Na de optocht volgt een halfvastenfeest in de grote feesttent aan de rand van het dorp.

Ruim 60 creaties met honderden deelnemers trekken zaterdag door Afferden. De carnavalisten komen uit 26 verschillende dorpen, dit zorgt voor een diversiteit aan wagens, creaties en uitstraling. De Limburgse zender L1 zendt de optocht geheel uit. Bas van der Zwaan, bekend van het programma Óngerwaeg, is één van de presentatoren die de optocht van commentaar voorziet.
Nieuw dit jaar, is een ingerichte plek op een toplocatie aan de route voor de mindervalide bezoeker. Zo kunnen ook zij volop genieten van de stoet die voorbij trekt. Het podium is geplaatst bij het Kapelleke, er kan dichtbij geparkeerd worden en de locatie is voorzien van een invalidetoilet. De organisatie vindt het belangrijk dat het evenement voor iedereen toegankelijk is.

Het startschot voor de halfvastenoptocht valt zaterdag om 14.00 uur. Bezoekers wordt geadviseerd indien mogelijk met de fiets te komen. Het dorp is zaterdag afgesloten voor verkeer. Zie ook https://hvoo.nl.

Uit de krant