Het trotse gezelschap met de Ganapja. Vanaf links vorst Geert Spikmans, burgemeester Hans Teunissen, wethouder Frank Pubben, prinses Nikki, prins Joris en voorzitter Marco Seelen.
Het trotse gezelschap met de Ganapja. Vanaf links vorst Geert Spikmans, burgemeester Hans Teunissen, wethouder Frank Pubben, prinses Nikki, prins Joris en voorzitter Marco Seelen. Foto: Jos Gröniger

Ganapja voor feestvierende Vastelaovendclup ‘t Bombakkes

Carnaval 809 keer gelezen

VEN-ZELDERHEIDE / GENNEP | De Buutegewoone Jubelaovend van de Gennepse Vastelaovendclup ‘t Bombakkes heeft zaterdag extra cachet gekregen. ‘t Bombakkes dat dit carnavalsseizoen het 7 x 11-jarig bestaan viert, is vereerd met de Gennepse onderscheiding de Ganapja. Burgemeester Hans Teunissen heeft de keramieken onderscheiding uitgereikt aan voorzitter Marco Seelen.

De uitreiking vond plaats op een voor ‘t Bombakkes bijzondere locatie, Parc Buitengewoon in Ven-Zelderheide. Daar was de jubilaris gastheer van een bijzondere gala-avond met culinaire hoogstandjes, drankjes en entertainment. Op het complex van Parc Buitengewoon waren ook optredens van buutredners Rob Scheepers en Barbara Dijk. De muziek is van Three of a kind.
Tijdens de Buutegewoone Jubelaovend wordt vanavond ook de Golden Teun uitgereikt. Deze Bombakkes-onderscheiding overhandigt de vereniging één keer per elf jaar.

Burgemeester Hans Teunissen sprak de aanwezigen in dialect toe en stak ‘t Bombakkes een veer op de steek. Hij prees het organisatietalent van de vereniging. “’t Bombakkes zorgt voor verbinding, ontmoeting en verbroedering. De vereniging is de oprichter van de Mértzitting en is tot veel meer in staat. Denk aan de Golden Narrenkap. Daarmee heeft ‘t Bombakkes Gennep op de kaart gezet.”

’t Bombakkes is opgericht in 1946 en is al 77 jaar een levendige vereniging, die in het hart van de Gennepse samenleving staat. Met de organisatie van diverse activiteiten zorgt ’t Bombakkes voor verbinding, ontmoeting en verbroedering en houden ze de Gennepse Vastelaovend in stand. Daarbij wordt ook intensief samengewerkt met de andere carnavalsverenigingen in de gemeente Gennep.
 De vastelaovendclup kent verschillende geledingen zoals het bestuur, de raad van elf, ex-hoogheden, commandeurs, officiers en ridders. Daarnaast steunen meer dan vijfhonderd Kompanen ‘t Bombakkes. Voor haar uitzonderlijke bijdrage aan de leefbaarheid in onze gemeente ontvangt ’t Bombakkes een Ganapja.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant