Frans Theunisz (tweede van rechts) is door een delegatie van 't Bombakkes geïnformeerd over de uitreiking van de Gouden Narrenkap. Rechts voorzitter Marco Seelen.
Frans Theunisz (tweede van rechts) is door een delegatie van 't Bombakkes geïnformeerd over de uitreiking van de Gouden Narrenkap. Rechts voorzitter Marco Seelen. Foto:SLV

Jubilaris ‘t Bombakkes gastheer Gouden Narrenkap

Carnaval 295 keer gelezen

GENNEP | Bombakkië is zaterdag voor een dag de vastelaovendhoofdstad van Limburg. Afgevaardigden van de zeventien bij de Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) zijn de hele dag te gast in de Niersstad. De dit carnavalsseizoen jubilerende Gennepse Vastelaovendclup ‘t Bombakkes is de gastheer tijdens het driejaarlijkse treffen De Gouden Narrrenkap. De gelijknamige onderscheiding wordt dit jaar uitgereikt aan de Limburgse carnavalsprominent en zanger Frans Theunisz.

Door Jos Gröniger

Maastrichtenaar Theunisz (1946) is onlangs door een delegatie van ‘t Bombakkes en het bestuur van SLV op de hoogte gesteld van het heuglijke feit dat hij de onderscheiding mag ontvangen. Dat gebeurde op 2 juni in Maastricht. Theunisz was zichtbaar ontroerd en geëmotioneerd met deze benoeming en sprak volgens goudennarrenkapgennep.nl van ’t sjoenste momint van mien leve’. Frans Theunisz schaart zich na de uitreiking in het rijtje met illustere namen als Beppie Kraft, Pierre Knoops, Thij en Marij

Dagprogramma
De daadwerkelijke overhandiging van de Gouden Narrenkap vindt zaterdag in Gennep plaats. De uitreiking van de Gouden Narrenkap aan Frans Theunisz is onderdeel van het dagprogramma met de genodigden. Bestuur van de SLV, afvaardigingen van de zeventien bij SLV aangesloten verenigingen en lokale genodigden.
Het programma omvat de ontvangst van de genodigden in het stadhuis. Daarna trekt het gezelschap op de tonen van joekskapellen Neve D’n Diepvries en Zuutjes naar de Sint Martinuskerk voor de officiële uitreiking. De dag wordt afgesloten met een Moluks diner in zaal Pica Mare. Het Genneps Vocaal Ensemble en Harmonie Unitas et Fidelitas luisteren de dienst in de kerk op.
“De festiviteiten van de Gouden Narrenkap zetten Gennep op de kaart”, zegt ‘t Bombakkes-voorzitter Marco Seelen, “Er zijn de hele dag zo’n duizend vasteloavendvierders en andere gasten op bezoek hier.”

Feestavond
Het gezelschap met kersverse Gouden Narrenkap-drager Frans Theunisz is zaterdagavond present op de feestavond in de tent op voormalig sportpark De Groes. De avond is openbaar, en niet verkleed. Er zijn optredens van diverse Limburgse en lokale artiesten. Op de bühne in het feestpaviljoen verschijnen Bjorn en Mieke, Hoondervel, Promilaasj, Showband Töns, Genneps Gemikste en DJ Hans.
Kaarten voor de feestavond zijn (á 25 euro) te koop via website goudennarrenkapgennep.nl.

Uit de krant