Prins Joris werd op een opmerkelijke manier onthaald in Gennep.
Prins Joris werd op een opmerkelijke manier onthaald in Gennep. Foto: Persbureau SK-Media

Prins Joris heerser over jubilerend ‘t Bombakkes

Carnaval 445 keer gelezen

GENNEP | Uniek! De Gennepse vastelaovendklup ‘t Bombakkes trapte vrijdagavond het carnavalsseizoen en het jubileumjaar in één af. Op de elfde van de elfde trad voor het eerst de nieuwe prins in het voetlicht. Prins Joris (Lekatonpessy) werd op een verrassende wijze gepresenteerd. Tijdens D’n Aftrap waren de nieuwe heerser en prinses Nikki in het stralende middelpunt van een sfeervolle carnavalsavond in de open lucht.

Alle ogen waren rond 20.00 uur gericht op de bühne op de Markt in hartje Gennep. De honderden fraaie verklede aanwezigen keken reikhalzend uit naar het ‘ding’ waaronder traditioneel de nieuwe prins verscholen blijft tot na de countdown. Na het aftellen van elf tot één bleef het in het brandpunt leeg. Vorst Geert (Spikmans) riep de nieuwsgierigen op honderdtachtig graden om te draaien om de nieuwe prins te bewonderen. Op het balkon van hotel De Kroon begroette prins Joris d’n Urste de mensenmassa hartelijk. Na de hartstochtelijke toejuichingen daalde de prins af en haastte hij zich naar het podium waar ook prinses Nikki zich vervoegde.
Er ontstond een prachtig feest met artiesten als FEM, De Toddezek en W-Dreej dat tot middernacht duurde.
‘t Bombakkes bestaat 7x11 jaar en heeft de festiviteiten verdeeld over het hele carnavalsseizoen.  Het jubileum is ook de reden dat voor het eerst in de historie de prins op de elfde van de elfde uitkwam.

Uit de krant