Afbeelding

Autodelen in uw buurt? Stel uw vraag aan de adviseur deelmobiliteit

Algemeen 333 keer gelezen

GENNEP | Heeft u interesse in autodelen? Kent u enthousiaste buurtbewoners die ook een deelauto willen gaan gebruiken? Weet u alleen niet hoe dit daadwerkelijk voor elkaar te krijgen? De adviseur deelmobiliteit helpt u graag op weg!

Pakt u soms mis op de auto, omdat uw partner of kind deze ook nodig heeft? Heeft u twee auto’s, maar staat er eentje meestal stil? Wilt u of heeft u (nog) geen auto, maar wilt u er wel af en toe een kunnen gebruiken?

Kosteloos en onafhankelijk advies

Hierboven staan enkele redenen waarom een deelauto in uw dorp of buurt een uitkomst kan zijn. Als gemeente Gennep werken we samen met Trendsportal aan het stimuleren van autodelen. Het uitgangspunt is: enthousiasme bij buurtbewoners voor autodelen. Zodra dat er is, bekijkt de adviseur deelmobiliteit samen met de buurtbewoners wat de mogelijkheden zijn. De adviseur geeft kosteloos en onafhankelijk advies en ondersteuning bij het opzetten van uw deelauto-initiatief.
Kijk voor meer informatie op www.trendsportal.nl/autodelen-in-de-buurt.

Waarom ondersteunen wij autodelen?
In Nederland is deelmobiliteit in opkomst. Met name in de grotere steden zien we dat het aantal deelauto’s flink toeneemt. In Noord-Limburg merken we echter dat dit nog moeizaam verloopt. Daar willen we samen met inwoners verandering in brengen. Deelauto’s hebben namelijk diverse voordelen: de voertuigen kunnen kostenbesparend zijn voor de gebruiker, ze zijn veelal elektrisch en hebben minder CO2-uitstoot. Ook de parkeerdruk in de buurt neemt af en mensen die nu geen toegang hebben tot een (elektrische) auto krijgen meer bewegingsvrijheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant