Afbeelding
Foto:
VRIJWILLIGER VAN DE WEEK

Perron 4 probeert ‘mensen blij te maken met muziek’

Algemeen 1.243 keer gelezen

MILL | Over smaak valt niet te twisten. En al helemaal niet als je het hebt over het almaar uitdijende muzieklandschap. Perron 4, het radioprogramma waarmee luisteraars van Omroep Land van Cuijk ‘s zondags opstaan, probeert in deze muzikale jungle voor ieder oor wel passende klanken te vinden. Om die reden niet één, niet twee, maar drie vrijwilligers van de week.

Gelet op de leeftijden van DJ’s Martin Nabuurs, Tom Raaijmakers en John van Grinsven, respectievelijk 72, 28 en ‘in de 50’, zou je denken dat de muzieksmaken niet verder uiteen konden liggen. Dat klopt ook wel, maar niet zoals je verwacht. Terwijl de nestor van het gezelschap de huidige hitlijsten afstruint voor de muzikale pareltjes van nu wordt hij door de benjamin gewezen op grootmeesters uit de jaren 50 en 60.

Des te opvallender is dat de heren qua muzieksmaak juist ook heel dicht bij elkaar liggen. “Wij vinden eigenlijk gewoon alles mooi.”, vertelt John, die eerder een countryradioprogramma had maar inmiddels is gegrepen door het unieke en opzwepende geluid van het Nijmeegse De Staat. “Voor ons programma proberen we altijd wel iets te vinden dat iedere luisteraar aanspreekt, maar wel uniek is.”

“Mensen blij maken met muziek”, daar draait het de mannen hoofdzakelijk om. Om dat te bereiken struint het drietal heel de week door allerlei muziekplatforms op zoek naar klinkende plaatjes. Daarbij willen ze niet alleen de luisteraar maar ook elkaar verrassen. “We zoeken eigenlijk de andere zijde van de popmuziek.”, zegt Martin. “Van stevig tot klassiek en ook regionaal. Het kan allemaal.”

Over smaak valt niet te twisten, daar zijn de heren het over eens. Maar met het gevarieerde en uniek muziekaanbod van Perron 4 moet er voor iedereen wel een banger voorbijkomen. John: “Wij vinden het vooral heel erg leuk om te doen en via elkaar weer nieuwe dingen te leren kennen.” Tom lacht: “Maar, je moet ook wel een beetje een tik hebben, hoor. Een beetje muziekgek zijn we wel.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant