De leden van de nieuwe wijkraad Gennep-Oost.
De leden van de nieuwe wijkraad Gennep-Oost. Foto: Wijkraad Gennep-Oost

Raad nieuwe wijk Gennep - Oost zoekt wijkverbinder

Algemeen 808 keer gelezen

GENNEP | De wijk Gennep-Oost, gelegen tussen Spoorstraat, Brabantweg, Looierheide en de Niers, heeft tot nu toe geen wijkverbinder. “Vandaar dat wij op zoek zijn naar een enthousiaste professional die samen met ons wil bouwen aan een hechte gemeenschap in onze wijk. Wij, dat zijn de leden van de nieuwe wijkraad”, zegt Holger Rodoe.

Al langer leeft er bij menig wijkbewoner de wens om een wijkraad te hebben om voor onze buurten gezamenlijk op te trekken. De afgelopen maanden is die wens concreter geworden en is na een informatieavond door de gemeente een groep bewoners opgestaan. 

Profielschets
In een schrijven maakt de raad een profielschets: ‘Daar waar wij als wijkraad werk willen maken van een prettige leefomgeving met een hechte gemeenschap, beseffen wij dat we daarnaast de steun nodig hebben van een sleutelfiguur die in gesprek gaat met inwoners die een ondersteuningsvraag hebben. Iemand die verbinding weet te leggen in het persoonlijk sociaal netwerk, die vraag en aanbod van individuele wijkbewoners weet te koppelen en waar wenselijk kan verwijzen naar collectieve voorzieningen. Ben jij die spil in onze wijk?

Wat vraagt de wijkraad?
De wijkverbinder kent de wijk Gennep-Oost en maakt makkelijk contact met de mensen die in de wijk wonen. Zelf in de wijk woonachtig zijn is een pré. Hij of zij weet hulpvragen en signalen uit de wijk zorgvuldig op te pikken. De kandidaat is organisatorisch sterk en kan snel overzicht creëren. Voor inwoners in de wijk is de verbinder zichtbaar en bereikbaar, werkuren verdeelt hij of zij flexibel over de werkweek. De wijkverbinder is een echte netwerker en maakt gemakkelijk constructieve afspraken met zowel inwoners, vrijwilligers en professionals. De parate kennis zet de kandidaat in vanuit de wijk zet je in om de wijkraad in hun opstart te adviseren. De nieuwe wijkverbinder heeft tenminste een MBO 4 werk- en denkniveau. Bij voorkeur een relevante achtergrond in het sociaal maatschappelijke domein. Voor meer informatie van de rol van Wijkverbinder I Meerjarenbeleid dorpsondersteuners en wijkverbinders kijk naar het beleid van de gemeente Gennep.

Wat biedt de wijkraad?
De wijkverbinder krijgt een aanstelling voor 20 uur per week met een jaarcontract en een proefperiode van één maand. Ook zijn er reguliere klankbordgesprekken om met elkaar tot de beste resultaten te komen. De kandidaat werkt samenwerking met andere wijkverbinders en dorpsondersteuners in de gemeente Gennep. Hij/zij gaat gebruik maken van het programma ‘Accent op ieders Talent’. De wijkverbinder krijgt een arbeidsovereenkomst bij stichting Synthese aangeboden, conform CAO Sociaal Werk. Synthese is de toekomstig werkgever, maar de inhoudelijk opdrachtgever is de wijk en deze neemt de dagelijkse aansturing voor haar rekening.

Geïnteresseerd?
Geïnteresseerden sturen een motivatiebrief en CV naar wijkraad@gennep-oost.nl. Reageren kan tot en met zondag 26 november. De gesprekken vinden plaats eind november, begin december. De functie kan zo spoedig mogelijk aanvaard worden. Voor vragen over de vacature neem contact op met Maria-José Jansen, algemeen bestuurslid van de wijkraad en aanspreekpunt voor de toekomstige wijkverbinder. Haar nummer: 06 - 83 67 02 00.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant