De gele robots weten precies wat ze waar in het magazijn moeten plaatsen.
De gele robots weten precies wat ze waar in het magazijn moeten plaatsen.

Een ‘coole’ baan bij Coenen Boxmeer is warm en gezellig

Algemeen 2.935 keer gelezen

HAPS | Dagelijks rijden er tienduizenden auto’s langste de ‘coolste toren’ van de regio. Amper een bestuurder die in de gaten heeft dat het hagelnieuwe, blauw witte gebouw van Coenen Boxmeer de meest hoogwaardige techniek huisvest. Miljoenen producten gaan hier dagelijks in en uit, verspreid over tientallen duurzame vrachtwagens. Alles gekoeld, tot ijzige temperaturen. Het is juist het warme team dat dagelijks wel wat extra handjes van vlees en bloed kan gebruiken.

Coenen Transport is in bijna 90 jaar groot geworden door het vervoeren van gekoelde en bevroren producten. Elektrische palletwagens met gekoelde voedingsmiddelen rijden af en aan door de expeditie. Met soepele en snelle bewegingen sturen de expeditie medewerkers dozen vol levensmiddelen uit en in de vrachtwagens. Het enige dat stilstaat in deze gestructureerde chaos is de thermometer, die rotsvast op de +2 graden Celsius blijft steken.

Aan de andere kant van de muur daalt de temperatuur tot ver onder het vriespunt. “Maar voor deze ruimte hebben we geen nieuw personeel nodig.”, zegt Anke Coenen, van backoffice en HR. “Alles is hier namelijk volledig geautomatiseerd, er komt geen mensenhand aan te pas.” Met behulp van de barcodes op de pallets en complexe software zorgen grote gele robotarmen ervoor dat ieder product een plekje kan krijgen in ’s lands grootste vrieshuis, en er ook automatisch uitkomt wanneer nodig.

Veel te doen
“Maar wij hebben dus mensen nodig die bijvoorbeeld die barcodes scannen, of controles uitvoeren, orders verzamelen. En natuurlijk moeten de orders ook in en uit de vrachtwagens worden gelost en geladen. Kortom we hebben diverse vacatures.”, zegt Anke. Haar collega Marlon Josemanders vult aan: “Maar we hebben ook inpakkers nodig. Wij werken namelijk niet alleen met verpakte voedingsmiddelen, maar pakken zelf ook in.” Ze loopt een speciale ruimte van de ‘coolste toren’ binnen. In gepaste, hygiënische kledij staan medewerkers allerlei smakelijke snacks te verpakken. Marlon: “Dit zijn onze mini-snacks. Die worden hier samen in de dozen gedaan, klaar om de naar bekende groothandels te gaan.” Met gepaste trots benadrukt Marlon: “En dit zijn wel de luxere snacks. Perfect voor een gezellige borrel.”

Lid worden van de familie?
Daarmee wordt direct een belangrijk onderwerp aangeraakt. Want die borrels, die gezelligheid an sich, is één van de vele speerpunten waarmee Coenen zich onderscheidt. De statige toren langs de A73 mag dan bijna intimiderend ogen, het personeel van het familiebedrijf is dat alles behalve. Anke: “We hebben hier allemaal korte lijntjes en de deuren staan altijd open. Ondanks dat we dus enorm gegroeid zijn, blijven we die familiewaarden handhaven.” Marlon laat het kantoor zien, waar zowel de transport planners, customer service, ICT, kwaliteit, techniek en backoffice samen in de ruimte druk in de weer zijn. “Zie je, alle afdelingen zitten hier samen. Ook zo houden we de lijntjes kort en gezellig. We kennen elkaar hier goed. Daardoor staan de neuzen ook allemaal dezelfde kant op. Dat is heel belangrijk!”

Wie lid wordt van de Coenen-familie en aan de slag wil gaan in die befaamde ‘Coolste Toren’, komt dus terecht in een warm bad van gekoelde producten. Zoek jij een afwisselende baan, uiteraard met goed salaris en veel doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden, in een gezellige maar ook technisch hoogstaande omgeving? Rijd dan niet zoals alle andere tienduizenden automobilisten op de A73 voorbij Coenen, maar rijd juist eens naar het imposante koelhuis. Hier komen namelijk niet alleen talloze gekoelde producten samen, maar ook unieke gezelligheid en een mechanisch stukje toekomst. Een imposante werkplek dus.

Meer weten over Coenen Boxmeer? Benieuwd of ze een baan hebben die bij jou past? Kijk eens op coenenboxmeer.nl

Volledig automatisch worden dozen vol gekoelde producten in én uit het magazijn gehaald.
Op de begane grond rijden steekwagentjes af en aan om de vrachtwagen te vullen en te legen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant