Afbeelding
Foto: Patrick Bongartz
VRIJWILLIGER VAN DE WEEK

‘Dankzij Ted staan de neuzen dezelfde kant op’

Algemeen 1.216 keer gelezen

SAMBEEK / CUIJK | Na tien jaar voorzitterschap van de avondcommissie van Stichting Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg nam Ted Langen vorige week met trots afscheid van de stichting. Tijdens de magische avond, voordat de Ondernemer van het jaar bekend werd gemaakt, werd Ted in het zonnetje gezet. Onder luid applaus en met een grote bos bloemen bedankte de stichting de afscheidnemende ondernemer. “Ted speelde een hele belangrijk rol voor de ondernemers in de regio!”, aldus Ondernemersprijs-voorzitter Martin van Collenburg.

“Een bezig mannetje, een bezige bij”, die woorden ontglippen Martin meermaals als hij Ted beschrijft. “Ted is jarenlang voorzitter geweest van de bedrijventerreinvereniging van De Beijer en ‘t Riet in Cuijk. Als lid van het hoofdbestuur van de Industriële Kring Land van Cuijk & Noord-Limburg heeft hij een grote rol gespeeld bij het verenigen van de inmiddels twaalf bedrijventerreinen in de regio. Denk daarbij aan zaken zoals het omgaan met energie of beveiliging. Dankzij Ted staan de neuzen dezelfde kant op.”

Maar Ted was dus ook een decennium lang voorzitter van de avondcommissie van de Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord Limburg. Martin: “Hij was écht de trekker van de avond. De hele regie had hij, met zijn team, in handen, van de locatie tot wie het ging presenteren, tot het programma. Zelfs de bloemen regelde hij.”

In beide rollen stak Ted jarenlang heel veel vrije tijd. Dat werd natuurlijk met onwijs veel dankbaarheid ontvangen. “Maar Ted vindt dat denk ik ook gewoon leuk om te doen. Iedereen vindt het leuk om een feestje te organiseren, toch? Ted vindt het dan ook nog eens heel belangrijk én leuk om daarbij de regio op de kaart te zetten. Als ondernemer zijnde - Ted is eigenaar van Handelsonderneming Langen in Sambeek - ziet hij dat denk ik als een morele verplichting naar de regio. Hij wil iets terugdoen. Maar, bovenal vindt hij het gewoon erg leuk om te doen.” (Foto: Patrick Bongartz)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant