Sjak Linssen werkt aan het panorama op de Markt in de Niersstad.
Sjak Linssen werkt aan het panorama op de Markt in de Niersstad. Foto: Jos Gröniger

Stadstekenaar is nog niet uitgekeken in Niersstad

Algemeen 807 keer gelezen

GENNEP | Het is Gennepenaren en andere bezoekers van de Markt en de KennisKeuken in hartje Niersstad wellicht al opgevallen. Sinds enige weken verpoost er een stadstekenaar in Gennep. Venlonaar Sjak Linssen (58) is momenteel bijna dagelijks te vinden met schildersezel, tekenpapier, tekengereedschap en zijn fiets.

De eerste tekeningen van Gennep passeren al de revue en diverse opdrachten heeft de tekenaar met bouwachtergrond al verworven.

Blij met Gennep
De 58-jarige Linssen was voorbestemd om in het familiebedrijf in de bouw te gaan werken. Tot een jaar of acht geleden deed hij dat ook. Als hobby tekende hij in zijn vrijetijd markante panden Het tekenwerk bleef trekken en hij besloot het werk in de bouw te laten voor wat het was. “Hobby werd toen werk”, zegt hij tijdens een door regen ingelaste pauze in de KennisKeuken aan het Ellen Hoffmannplein. “Ik ben blij met Gennep. Er is veel te zien, ik krijg er veel reacties tijdens mijn werk en de mensen zijn gastvrij. Ik kreeg hier zomaar ruimte met een bureau aangeboden.”

Op de fiets
De stadstekenaar bezoekt steden als Maastricht, Venlo en Roermond. “Ook in Horst en Straelen jn Duitsland kom ik regelmatig”, zegt de tekenaar, die zoveel mogelijk per fiets reist. “Ik reis ook wel stukken met de trein. Vandaag ben ik met de fiets in de trein naar Boxmeer gegaan en ben vanaf daar naar Gennep gaan fietsen.”

VVV-Venlo - Helmond Sport
Of hij VVV-fan is laat Linssen niet los. Wel komt hij al ruim vijftig jaren in stadion De Koel. “Ik heb er begin jaren zeventig Cruijff met Barcelona gezien. Dat was in de oude De Koel. Recenter was hij bij VVV-Venlo tegen Helmond Sport. Wijzend naar de gedetailleerde prent: “Moet je zien hoeveel ME er is voor één bus met vijftig supporters van Helmond Sport.”
Panorama Markt
In Gennep tekent Sjak Linssen een panorama van de Markt. Terwijl hij achter zijn ezel staat komen doorlopend mensen kijken en een compliment uitdelen. “Kijk zo gaat dat”, zegt hij, “En zo krijg ik ook mijn opdrachten binnen. Ik sta hier nu enkele weken en de belangstelling groeit.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant