Familie Van Eeden runt al veertig jaar het schadeherstelbedrijf in Cuijk.
Familie Van Eeden runt al veertig jaar het schadeherstelbedrijf in Cuijk.

Schadenet Van Eeden viert veertigjarig bestaan

Algemeen 1.185 keer gelezen

CUIJK | Schadenet Van Eeden nodigt iedereen uit om het veertigjarig bestaan op zondag 19 november mee te vieren van 10.00 tot 17.00 uur. Het Cuijkse schadeherstelbedrijf dat tot de top van Nederland hoort, opent dan zijn deuren voor het publiek. Een unieke kans, want de werkplaats is normaal – door de scherpe veiligheidseisen – verboden terrein. Wat er zich achter de deuren van Schadenet Van Eeden afspeelt, laat de ondernemende familie met trots graag zien.

Tien jaar na die allesverwoestende brand, kun je aan De Hork 28 in Cuijk, de hypermoderne garage van Nico van Eeden en zijn zoon Nicky vinden. Veertig jaar na de oprichting staat er een bedrijf, zoals je ze niet veel ziet in de Nederlandse schadeherstelbranche. “Een bedrijf waar mensen op terug kunnen vallen. Wij gaan altijd voor kwaliteit; verzekeringsmaatschappijen – die de meeste klandizie naar ons sturen – kunnen altijd op ons rekenen.” Over wat zijn werk zo mooi maakt, twijfelt Van Eeden geen moment. “Als autoschadetechnicus zie je echt het resultaat. Dat geeft veel voldoening.”

Als kind was Nico van Eeden (72) altijd al met auto’s in de weer. “Op mijn twaalfde stond ik bij ons thuis al in de put te sleutelen. Ik ben toen bij Nabuurs als vakantiekracht begonnen en uiteindelijk automonteur geworden. Langzamerhand ben ik daar de schadewereld in gerold. Toen ik in 1983 op mijn 33ste voor mezelf begon, stond ik bekend als de beste schadehersteller in de regio. Ik heb er altijd alles aan gedaan om die reputatie te behouden”, vertelt hij nog steeds met evenveel enthousiasme als bij de start. Ondanks dat hij de pensioengerechtigde leeftijd al enige tijd heeft bereikt, denkt hij nog niet aan stoppen. Het team werkt met de modernste apparatuur en maakt gebruik van de nieuwste technieken. “Als gereedschappengek blijf ik ook kijken naar wat we nog meer kunnen ontwikkelen om ons werk beter en sneller te maken.”


Bijschrift -

Foto:

Techno Promo
Voor het jubileum hoeft Van Eeden geen cadeaus. “Het grootste cadeau is ieders aanwezigheid; zowel tijdens ons jubileumfeest voor genodigden en tijdens de open dag. Wie toch iets wil geven, vragen we om een bedrag te schenken aan Techno Promo - Techniek promotie aan kinderen. We zijn er in de regio allemaal bij gebaat als kinderen op jonge leeftijd al geïnteresseerd raken in techniek. Zij zijn de vakmensen van de toekomst.”

Open dag
Ook Schadenet Van Eeden is altijd op zoek naar talent. De open dag op zondag 19 november van 10.00 tot 17.00 uur is dan een buitenkans om alles over het bedrijf te ontdekken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant