Afbeelding

Beleef een spannend moordmysterie in Cuijk

Algemeen 861 keer gelezen

CUIJK | Na het succes van ‘The Mousetrap’ dendert dit seizoen de Oriënt Express naar Cuijk. Aan boord een absolute sterrencast met o.a. Remko Vrijdag, Gerrie van der Klei, Lone van Roosendaal, Wilbert Gieske en Frederik Brom. Deze spectacularie toneelbewerking van het klassieke verhaal van whodunnit koningin Agatha Christie is te zien in Schouwburg Cuijk op dinsdag 14 en woensdag 15 november.

Met een groots decor komt het klassieke verhaal opnieuw tot leven. Voor het publiek is het weer spannend: wie heeft de moord gepleegd? Regisseur Jasper Verheugd en actrice Lone van Rosendaal vertellen meer over deze nieuwe, Nederlandse productie.

Waar gaat ‘Murder on the Orient Express’ over? 
Jasper: “Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Agatha Christie, en is door Ken Ludwig bewerkt voor het toneel. Het is een spannend stuk over Hercule Poirot die op een winteravond aan boord stapt van de Oriënt Express. Net na middennacht komt de trein tot stilstand door een hevige sneeuwstorm, de volgende ochtend is één passagier dood. Alle reizigers lijken een alibi te hebben, maar wie spreekt de waarheid als niets is wat het lijkt? Opgesloten in de trein, met een moordenaar in hun midden, richten de passagiers zich tot detective Poirot. Het is aan hem om, samen met het publiek, de moordenaar te ontmaskeren voor deze weer toeslaat.”

Je zegt samen met het publiek, doen zij actief mee? 
Jasper: “In deze versie van ‘Murder on the Orient Express’ breken we door de vierde wand heen. Figuurlijk én letterlijk. De bezoeker wordt actief betrokken in het verhaal, zonder dat ze daarvoor van hun stoel hoeven te komen. We doen dit door ze onder te dompelen in de voorstelling zelf. Het hoofdpersonage Hercule Poirot (Remko Vrijdag red.) zal zich rechtstreeks tot het publiek richten.”

Waarom moeten mensen deze voorstelling gaan zien? 
Lone: “Ik denk dat iedereen dit leuk vindt. Je moet namelijk echt meedenken om de moordenaar te ontmaskeren. Het stuk zit gewoon goed in elkaar, je vindt continue nieuwe aanwijzingen en verandert daardoor steeds van hoofdverdachte. Dat is de kracht van de verhalen van Agatha Christie; ze blijven spannend tot het einde. Het maakt ook niet uit of je jong of oud bent, iedereen gaat hier plezier aan beleven.”

‘Murder on the Orient Express (try-out)’ is dinsdag 14 en woensdag 15 november te zien in Schouwburg Cuijk. Kaarten en informatie: schouwburgcuijk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant