Afbeelding

De Grote Clubactie brengt tientallen verenigingen in de regio in beweging

Algemeen 908 keer gelezen

REGIO | De Grote Clubactie barst los op zaterdag 23 september. Voor het vierde jaar op rij doen er steeds meer clubs mee om zo de clubkas was te spekken. Ook in de regio doen er weer tientallen verenigingen mee met de landelijke actie. In het Land van Cuijk hebben 31 clubs zich aangemeld voor de Grote Clubactie. In Gennep zijn dat er zeven. 

Van carnavalsverenigingen tot voetbalclubs en van judo tot scouting, in de oude gemeente Cuijk hebben maar liefst zestien verenigingen zich voor de clubactie. In de oude gemeente Boxmeer hebben zich dertien verenigingen gemeld, waaronder Partisans Cheerleaders, De Bèkse Klinkertjes en meer. Uit Sint Anthonis hebben Somas Activia, HWV en Stichting Jeugdwerk Westerbeek zich aangemeld.

Ook in het Limburgse is de animo groot. Popkoren, de basketbalvereniging, voetbalclubs en de volleyballers hebben zich aangemeld voor de Grote Clubactie. Dit allemaal tot grote vreugde van Frank Molkenboer, de directeur van het landelijke initiatief. Hij is er trots op dat zo veel leden op pad gaan en hun vereniging een warm hart toedragen. “Bij jouw club sluit je vriendschappen voor het leven, ontdek je je talenten en beleef je samen met anderen onvergetelijke momenten. Voor veel Nederlanders is het verenigingsleven onmisbaar. Wat we meer en meer terugkrijgen is dat de actie voor veel verenigingen niet alleen een welkome inkomstenbron is. Het is ook een activiteit waarbij clubleden ervaren wat ze samen kunnen bereiken. Het échte clubgevoel.”

Hoe werkt De Grote Clubactie
Voor 3 euro per lot steunen mensen een club of vereniging in de buurt. Maar liefst 80% hiervan is direct voor de clubkas, zodat mooie clubdoelen zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum, werkelijkheid worden. De lotenverkopertjes zullen binnenkort bij jou aan de deur verschijnen, hetzij fysiek of aan de digitale deur. “Want met één klik op de tablet of smartphone bereiken ze tegenwoordig ook ooms en tantes door het hele land.”

Hoogst uitkerende loterij
De Grote Clubactie kent het hoogste uitkeringspercentage van alle loterijen in Nederland. Daarnaast steun je met het kopen van loten niet alleen de vereniging, maar maak je zelf ook nog kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van € 100.000,-. De trekking vindt plaats op 28 november 2023.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant