Afbeelding
VRIJWILLIGER VAN DE WEEK

Henri helpt al jaren mee met de Truckrun in Boxmeer

Algemeen 2.313 keer gelezen

BOXMEER | Ooit, ‘met een gekke kop’, zei Henri Piek wel dat ie mee zou helpen met de Truckrun Boxmeer. Inmiddels zijn er al decennia voorbij gegaan en zit Henri ook alweer twintig jaar op de secretaris-stoel van het bestuur. Kortom, wat begon als ‘ik help wel een keer mee’ eindige in jaar in jaar uit trouwe Truckrun-dienst. 

Voor Henri is het opzetten van zo’n truckrun een kleine moeite. “Het is voor mij eigenlijk maar één dagje. Maar het is voor de cliënten een evenement waar ze het hele jaar nog over praten. Als ik dan op zondag al die blije gezichten zie wegrijden en terugkomen, dan weet ik waar ik het voor doe.” 

De rol die Henri als secretaris speelt binnen Stichting Truckers GKB is met name gericht op het contact met de chauffeurs. “Ik regel de aanmeldingen en toewijzingen. Dat is toch altijd nog een uitdaging. Het komt natuurlijk voor dat chauffeurs zich last minute moeten afmelden. Bijvoorbeeld omdat ze ziek zijn. Dan is het toch continue nadenken over hoe het op te lossen dat de aangemelde client wel met iemand mee kan rijden. Je wil die jongens en meisjes niet teleurstellen.” Volgens Henri is dat altijd weer een uitdaging, maar is het ook altijd goed gekomen. “We doen het altijd samen, met hele bestuur zetten we ons evenveel in om de dag goed te laten verlopen.”

Henri benadrukt dat het bezorgen van een leuke dag voor de mensen met een beperking sowieso volledig gestoeld is op goede samenwerking. Hij prijst dan ook de chauffeurs, begeleiders, sponsoren, verkeersregelaars, het Rode Kruis en meer, voor het meehelpen bij het evenement. “We doen het écht met een hele groep. En allemaal doen we het om de cliënten een geweldige dag te bezorgen! Daar draait het om.”

Zelf ook ‘Vrijwilliger van de week’ worden? Of ken je een vrijwilliger die ook eens een podium verdient? Laat het ons weten! Stuur een bericht met een naam en contactgegevens naar redactie@demaasdriehoek.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant