Koos.
Koos. Foto: De Maas Driehoek
COLUMN

‘Wat de wethouders blozend van trots aankondigen, stelt niks voor’

Algemeen 1.081 keer gelezen

Anja Geurts uit Beers snapt er niks van. Haar twee volwassen kinderen wonen (weer) bij haar en haar man omdat ze geen woning, appartement, huisje of anderszins dak boven hun hoofd kunnen vinden in Cuijk of omgeving. Ma Anja en pa Do zijn boos. Hoe kan het toch dat hun kinderen niks kunnen vinden, terwijl er bij hen in Beers plannen liggen voor de bouw van 550 vakantiewoningen? Is dat appels met peren vergelijken? Kun je dit niet zo simpelweg naast elkaar leggen, heeft het niets met elkaar te maken? Ik weet het niet. Do en Anja moeten op zijn minst op onze sympathie kunnen rekenen. Hun redenering: “Dit zijn investeringsprojecten voor mensen met te veel geld. Die toch al twee of drie huizen hebben. En snap je dan dat minister Hugo de Jonge heeft geroepen dat vakantieparken maar moeten worden omgeturnd tot woonwijken? Gaan ze in de tussentijd hier net zo vrolijk een nieuw vakantiepark bouwen.”

Volgens wethouder Maarten Jilisen is discussie over Waterpark Dommelsvoort een achterhaalde zaak. Dat gaat er komen, zei hij begin vorige week nog vol trots. Maar enkele later moest hij alweer toegeven dat het plan zeker nog niet dit jaar door de gemeenteraad goedgekeurd zal worden.  Als dit megalomane plan nou eens niet door mocht gaan, wordt het er dan voor de kinderen van Anja beter op? 

“Weg met het vakantiepark. Bouw maar een woonwijk voor onze kinderen”, zegt vader Do in het dagblad. ,,Of bouw voor ouderen die in hun te grote huis blijven, omdat er geen alternatief is en waardoor er geen doorstroming is.” Vader Do suggereert dat het een met het ander te maken heeft. Dat is onzin. Maar, hallo, hij heeft wel een punt: er moet eindelijk eens écht gebouwd worden. En of dat waterpark er komt, zal ons dan allemaal worst wezen.

Blozend van trots verschijnt er met regelmaat een wethouder in de krant om te vertellen over een nieuwbouwproject. Maar het stelt weinig voor. Vaak is het een project dat eerder ook al eens (of meerdere keren) is aangekondigd. Ronkende cijfers worden genoemd als het over woningbouw in het Land van Cuijk gaat. Maar vraag eens aan Anja en Do, hun kinderen, en honderden (duizenden) anderen: al een leuke woning gevonden? De woningbouw schiet nóg slechter op dan dat waterpark.

Koos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant