Afbeelding
VRIJWILLIGER VAN DE WEEK

‘Het gaat om het gevoel dat je krijgt’

Algemeen 1.166 keer gelezen

OEFFELT | Geen groot evenement kan plaatsvinden zonder EHBO’ers, en ook steeds meer kleine festiviteiten worden geacht om hulpverleners op handen te hebben. Kortom, een EHBO-vereniging zoals die uit Oeffelt is onmisbaar. Binnen die hulpverleningsorganisatie, die volledig draait op vrijwilligers, is er ook weer iemand onmisbaar: Tiny Jans.

Al meer dan vijftien jaar is Tiny (midden op de foto) actief binnen EHBO-vereniging Oeffelt. Hij vertelt dat de interesse voor de hulpverlening een bijkomstigheid is van zijn rol als BHV’er. Toch doet Tiny heel veel meer dan enkel de medische taken. Tiny: “Ik ben begonnen als penningsmeester en inmiddels ben ik ook coördinator. Dat houdt in dat als een vereniging of organisatie ons vraagt of we op hun evenement aanwezig kunnen zijn, ik de vrijwilligers bij elkaar probeer te krijgen.” Tevens zorgt de Oeffeltenaar ervoor dat de voorraad aan materialen op orde blijft, dat iedereen de juiste kleding draagt én dat alle benodigdheden op de evenementlocaties komen. 

“Ik vind het leuk om steeds weer praktijkervaring op te doen”, vertelt Tiny. “Al is het voor iedereen natuurlijk het beste als we tijdens een evenement niet in actie hoeven te komen.” Maar de belangrijkste reden waarom de EHBO’er dit vrijwilligerswerk met passie uitvoert is de vereniging zelve. “De sfeer onder elkaar is heel fijn. Het is écht gezellig. Dat stimuleert om dit te blijven doen. Daarnaast, de tevredenheid van de mensen en de verenigingen die je helpt, dat is niet in geld of iets uit te drukken. Het gaat om het gevoel dat je krijgt.”

Als laatste motivatie noemt Tiny de levendigheid van de regio. EHBO-vereniging Oeffelt helpt o.a. mee tijdens kermissen, de Lindefeesten in Sambeek en bij de Ronde van Boxmeer. “Wij helpen dus andere verenigingen en organisatoren met hun evenementen. Ik vind het dan ook belangrijk dat er van alles in de regio georganiseerd wordt!”

Zelf ook ‘Vrijwilliger van de week’ worden? Of ken je een vrijwilliger die ook eens een podium verdient? Laat het ons weten! Stuur een bericht met een naam en contactgegevens naar redactie@demaasdriehoek.nl.

Uit de krant