Afbeelding

Lions Golfdag Land van Cuijk en Noord-Limburg: golfen voor het goede doel

Algemeen 1.872 keer gelezen

AFFERDEN | Het was een zonovergoten en tropische warme dag in Afferden, als 28 flight deelnemers (112 golfers) hun golftoernooi starten voor het goede doel. Deze jaarlijkse Lions Golfdag werd dit jaar voor de 18e keer georganiseerd door de Lionsclub Land van Cuijk en Noord-Limburg op de door de Golfbaan Landgoed Bleijenbeek beschikbaar gestelde golfbaan. Deze zeer gewaardeerde golfdag met als thema: ‘golfen voor het goede doel’ was wederom ‘uitverkocht’. Dit jaar organiseerde de Lionsclub hun 18e Lions Golfdag om twee goede doelen financieel te ondersteunen. 

Hun eerste goede doel Fight for Sight/Layak. Oogzorg voor kinderen en jongvolwassenen. Verbetering van de vroege detectie van slechtziendheid en het voorkomen van maatschappelijke achterstand als gevolg van slechtziendheid op jonge leeftijd, Jakarta, Indonesië. En als tweede goede doel 3D-Sierra Leone/Materiaal voor Merel: middels 3-D scan/printapparatuur en eigen ontwikkelde AI-software productie van arm/been protheses met en door de lokale bevolking in het Masanga Hospital, Sierra Leone.
Als neven programma waren dit jaar de vrijwilligers uitgenodigd van het Maasziekenhuis in Boxmeer. Zij mochten rekenen op een gastvrij ontvangst van de Lionsleden in het clubhuis van de golfbaan met een afwisselend programma.

Na ontvangst met koffie en Limburgse vlaai en nadere uitleg over de beide goede doelen, kon men vervolgens in toerbeurten plaats nemen in de vele aanwezige klassieke auto’s en de wagens van de koetsiers met hun paarden voor een sightseeing rondom de golfbaan. Tijdens de wisseling werd een lunch aangeboden en ter afsluiting een verkoelend ijsje. Dat alles onder muzikale begeleiding van het visserskoor uit Beers.

Ondertussen werden de 112 golfers op de golfbaan door de vele regionale restaurateurs voorzien van een hapje en een drankje. In zes tentjes op de baan werden zij getrakteerd op de specialiteit van het huis. In verband met de hoge temperaturen reed er nog een ijskar over de golfbaan om de golfers en restaurateurs te voorzien van een verkoelend ambachtelijk gemaakt schepijs. Door de vele flight-deelnemers, de (regionale) sponsors veelal in natura en o.a. de kosteloze medewerking van trouwe deelnemers zoals Mascotte RR en Bentley eigenaren en de Menvereniging Maasduinen kunnen de Lions terugkijken op een geslaagde golfdag.

Want aan het begin van de after-party met een fameus grotendeels gesponsord buffet konden de Lions 2 cheques uitdelen aan de goede doelen. De aanwezige afgevaardigde van het project Fight for Sight, Layak Indonesië, Maus Westerbaan en van 3-D prothese printen in Sierra Leone, Merel van der Stelt, mochten elk een cheque in ontvangst nemen van € 10.000 uit handen van de Lions-president Tom Wienhofen. Beiden vertegenwoordigers waren verheugd met dit bedrag en dankte alle aanwezigen voor hun inzet om tot dit resultaat te komen.

Hierna werden de gebruikelijke prijzen uitgereikt die bij een golftoernooi horen. De Lionsclub Land van Cuijk en Noord-Limburg kijkt met haar 26 actieve leden wederom terug op een geslaagde Lions Golfdag. Mede door de vele deelnemers, sponsoren en vrijwilligers een fantastische dag met een mooi eindresultaat voor het goede doel, “Lions helpen”.

Een 19e Lions Golfdag, vrijdag 13 september 2024, staat nu al in de agenda genoteerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant