Wil jij ook leren tekenen of schilderen? Dan is een cursus bij Marijke wellicht iets voor jou!
Wil jij ook leren tekenen of schilderen? Dan is een cursus bij Marijke wellicht iets voor jou!

Je hebt geen talent nodig om goed te tekenen of schilderen

Algemeen 792 keer gelezen

BEERS | “Zoals je je naam hebt leren schrijven, kun je ook leren tekenen en schilderen”, aldus Marijke Ibes-Mahler. De Beerse kunstenares is overtuigd van ieders creatieve kunnen. Daarom gaat ze schilder- én tekencursussen verzorgen. Marijke: “In de cursussen, waarbij plezier voorop staat, laat ik je kennis maken met deze leuke hobby. De cursussen zijn laagdrempelig en bedoeld voor zowel beginners als mensen met ervaring. Dus gewoon voor iedereen!”

In de schildercursus staat acrylverf centraal. In vijf lessen leert Marijke de cursisten kennis maken met het materiaal en hoe vorm, kleur en techniek gebruikt kunnen worden, met een prachtig 30 x 40 cm canvasdoek als eindresultaat.

Volgens Marijke is tekenen “niet zozeer een kwestie van talent, maar meer het aanleren van technieken”. Dat wil ze dan ook duidelijk maken met haar tekencursus, bestaande uit tien lessen. Marijke legt uit: “Je maakt kennis met de materialen en de bijbehorende technieken om deze materialen te gebruiken. Je leert over basislijnen en -vormen, compositie en kleurgebruik.”

Wie zich inschrijft voor een cursus hoeft geen materiaal zelf aan te schaffen. “Eerst maar eens kijken of je het leuk vindt”, knipoogt Marijke. “Nieuwsgierig geworden? Ga voor meer info naar www.marijkeibes.jouwweb.nl”

Uit de krant