Fleur, één van de specialisten bij VITABOOM.
Fleur, één van de specialisten bij VITABOOM.

Boomklussen in de lente en zomermaanden?

Algemeen 815 keer gelezen

RIJKEVOORT | “Jazeker, de lente en zomermaanden zijn ideaal om bomen te snoeien. Vanaf maart is het een goede tijd om bomen te snoeien. De boom is dan actief en snoeiwonden grendelen snel af,” meldt VITABOOMverzorging uit Rijkevoort. “Let wel, er zijn ook een paar uitzonderingen, die je niet in de lente moet snoeien! Rooiklussen zijn ook mogelijk in de zomer, we doen altijd een faunacheck: er mogen geen dierennesten in de boom aanwezig zijn.”

Het onderhouden van oude, bijzondere of monumentale bomen kan vakkundig door VITABOOM worden uitgevoerd. “In ons team werken gecertificeerde boomspecialisten. Zij kunnen desgewenst ook een nader boomtechnisch onderzoek uitvoeren, om de conditie of oorzaken van groeiproblemen en/ of wortelgestel te beoordelen.”

Stormbomen
Tijdens een storm kunnen bomen door wind en soms ook regen flink op de proef worden gesteld. Gelukkig kan een boom wel wat hebben. Door regelmatige inspecties en snoei worden veel problemen voorkomen. Mocht een boom onverhoopt gevaarlijk dreigen te worden, staat VITABOOM tijdens een storm altijd paraat.

Uw vraag, onze aanpak
“Als u een klus heeft, komen wij altijd vrijblijvend kijken. Contact opnemen kan telefonisch, of via het contactformulier op de website. We plannen dan meestal binnen een paar dagen een afspraak.” Jeroen van der Ven, eigenaar van VITABOOM, komt altijd langs om de klus te beoordelen. Hij denkt graag mee en neemt de inzet van mensen en machines in afweging. Doel: zo min mogelijk overlast tijdens de werkzaamheden voor de klant. Jeroen: “Omdat iedereen wil weten waar hij/ zij aan toe is, spreken we van te voren af wat u van ons mag verwachten. De vrijblijvende offerte wordt direct gemaakt.” Tijdens werkzaamheden blijft verkeershinder tot een minimaal niveau en houden de boomspecialisten de werkplek overzichtelijk. Jeroen en zijn collega’s geloven dat netjes en veilig werken hand in hand gaan. “Groen, takken en stammateriaal nemen wij mee en desgewenst kunnen we na het rooien van een boom ook de boomstobbe voor u frezen. Ons VITA BOOMteam levert de klus aangeharkt en schoon op.”

Het team
Het VITABOOM-team is een gemengd team van ervaren boomverzorgers en enthousiastelingen in opleiding. Zij zorgen ervoor, dat de klus zoals afgesproken uitvoeren, geen verrassingen achteraf… VITABOOMverzorging is nog wel op zoek naar een verrassing; Ben je een ervaren boomverzorger of machine man/ vrouw die wil werken in een gezellig, actief team….. laat van je horen!
Jeroen sluit nog kort af: “Ook willen we nog even dank zeggen, voor alle positieve reacties op onze naamsverandering en logo, fijn dat we jullie nog steeds van dienst mogen zijn, dankjulliewel!”

Uit de krant