Twan Haasen met gezin in burgemeester Teunissen.
Twan Haasen met gezin in burgemeester Teunissen. Foto: Tonnie Janssen

Lintje voor dorpsraadleden Twan Haasen en Marc Nabuurs

Algemeen 634 keer gelezen

VEN – ZELDERHEIDE | De Dorpsbrunch in het kermisvierende Ven-Zelderheide had tweede pinksterdag een verrassende gang op het menu. Tijdens de gezellige bijeenkomst voor de Vense bevolking werden twee dorpsgenoten verrast met een lintje. Burgemeester Hans Teunissen speldde de leden van de Dorpsraad Ven-Zelderheide Twan Haasen en Marc Nabuurs de Koninklijke Onderscheiding op.

Beide mannen zijn erg betrokken bij de ontwikkelingen ten behoeve van de leefbaarheid in het grensdorpje. Burgemeester Hans Teunissen benoemde beide Vense mannen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Twan Haasen
Twan Haasen is sinds zestien jaar penningmeester en secretaris van de dorpsraad. In die functie was hij nadrukkelijk betrokken bij de realisatie van het Dorpsontwikkelingsplan (DOP). Ook is hij lid van werkgroepen die het DOP ondersteunen.
Bij voetbalvereniging Vense Boys is Twan Haasen sinds 1994 voorzitter en als vrijwilliger is hij lid van de jubileumcommissie en adviseert hij bij de bouw van een nieuwe kleedaccommodatie.
Haasen was ook lid van carnavalsvereniging De Waldkrekels. De Waldkrekels-prins van 2020 is nog altijd vrijwilliger bij de optochtcommissie en de organisatie van de zittingsavonden.
Ook buiten het dorp is Twan Haasen actief. Hij is bestuurslid bij Toerclub Gennep en steunt als actief fietsliefhebber de deelname aan sponsorevenementen Zeven voor Leven en Ventoux3. Bij CDA Gennep is Haasen vrijwilliger.
De Vense vrijwilliger is zelfstandig ondernemer. Met Haasen Consultancy verzorgt hij interim management en de advisering van de kwaliteitszorg in de levensmiddelenindustrie.

Marc Nabuurs
In de dorpsraad is Marc Nabuurs al vijftien jaar de collega van Twan Haasen. Nabuurs is de voorzitter die diverse werkgroepen en commissies aanstuurt. Met zijn doortastendheid wist hij door de jaren al de nodige zaken te realiseren. En om tot gewenste resultaten te komen steekt hij graag zelf de handen uit de mouwen. Ook hij was betrokken bij het eerste Dorpsontwikkelingsplan. Uit dat DOP zijn veel projecten tot stand gekomen. Het nieuwe dorpshart met park is er daar één van.
De vrijwilliger is lid van CDA Gennep, en is agrarisch ondernemer.
Een dorpsgenoot vertelde: “Marc is een bezig menneke die niet te beroerd is zelf zijn handen uit de mouwen te steken.” Het feit dat hij regelmatig het gras maait in het dorpspark spreekt boekdelen.

Marc Nabuurs en zijn familie en burgemeester Teunissen.

Uit de krant