Afbeelding
VRIJWILLIGER VAN DE WEEK

‘Het is een extra service die de infomedewerk(st)ers leveren’

Algemeen 959 keer gelezen

CUIJK | Wie op dinsdagavond of donderdagmorgen bij zorgcentrum Castella in Cuijk binnenkomt, ontmoet hoogstwaarschijnlijk als eerste Bennie Viel. Bennie bemant daar namelijk op vrijwillige basis de informatiebalie bij de hoofdingang. Een taak die hij al enkele jaren met veel plezier vervult. Al helemaal nu hij vanaf zijn bureaustoel naar de nachtwacht kan kijken. 

“Bij de informatiebalie wijzen wij de weg aan iedereen die langskomt bij Castella. Wij sturen mensen naar de juiste huiskamer, het restaurant of appartement van een bewoner,” legt Bennie uit. “Ook heb ik contact met verschillende leveranciers die langskomen. Hiervoor bel ik de desbetreffende teams om door te geven dat de bestelling er is. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het eten dat wordt geleverd of een rolstoel die moet worden gemaakt.”

Het zijn de banden met bewoners die Bennie in de loop der tijd heeft opgebouwd, die het werk voor hem zo bijzonder en mooi maken. “Sommige bewoners, waaronder mijn moeder die ook op Castella woont, komen naar de informatiebalie om een gezellig praatje te maken. Het is erg dankbaar werk omdat ik mensen en bewoners kan helpen door te luisteren of ze de weg te wijzen. Het is een extra service die de infomedewerk(st)ers leveren maar dan als vrijwilliger.”

Sinds kort geeft deze Vrijwilliger van de Week ook informatie over de Nachtwacht, hét meesterwerk van de zeventiende-eeuwse kunstschilder Rembrandt van Rijn. “We hebben een replica op ware grote (vier bij vijf meter) van het schilderij op het bordes bij de ingang ter bezichtiging geplaatst. Dit schilderij kan daar drie weken bewonderd worden.” De combinatie van dit prachtige meesterwerk en de gezellige praatjes met Bennie maken voor veel Castella-bewoners het tripje naar de hoofdingang absoluut de moeite waard. Bennie hoopt dat die gezelligheid zelfs nog wat meer vergroot kan worden. Hij knipoogt: “Wij zoeken nog collega-vrijwilligers.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant