Gastvrouw Selda en kok Mahfuz  van restaurant Rhodos in Kessel (D) bogen op jarenlange ervaring in de gastronomie.
Gastvrouw Selda en kok Mahfuz van restaurant Rhodos in Kessel (D) bogen op jarenlange ervaring in de gastronomie. Foto: Jos Gröniger

Griekse gerechten en veel meer bij Rhodos

Algemeen 2.134 keer gelezen

KESSEL (D) | Hoewel de zomer zich nog even niet aandient, lonkt de zon en de mediterrane sfeer op een steenworp van de Duits-Nederlandse grens. Restaurant Rhodos in de grensplaats Kessel is de plaats waar je geniet van de Griekse keuken en gastvrijheid. Gastvrouw Selda en kok Mahfuz zorgen er met hun jarenlange ervaring in de gastronomie voor een heerlijk verblijf. 

Door Jos Gröniger

Na ruim twintig jaren werken in de horeca in de Duitse grensregio (ondere andere Kleve en Bocholt) vonden Selda en Mahfuz de tijd rijp om op eigen benen te gaan staan. “We zijn gaan zoeken naar een groter horecapand en kwamen al snel in Kessel uit.  Met name deze locatie waar voorheen Spargelhaus Stoffelen gevestigd was beviel ons”, zegt Selda. “Het was precies wat we zochten; dichtbij de grens en een pand met veel zitplaatsen”, vult Mahfuz aan. Daar komt bij dat Kessel aan de rand van het Reichswald een knooppunt is in een netwerk van toeristische wandel- en fietsroutes. “En vergeet de kanoroute over de Niers niet. En na een dag zwemmen en relaxen in Gochness is het hier heerlijk vertoeven”, zegt Selda.

Gastvrij
In de kern van Kessel aan de Kranenburgerstrasse hebben de twee de ‘Gaststätte’ van weleer omgetoverd tot een Grieks restaurant met fraaie wintertuin. “Er is in het restaurant plaats voor ongeveer honderd gasten. Er is nog een zaal voor feesten, partijen en koffietafels waar tweehonderd mensen kunnen zitten. Bij mooi weer openen we de ‘Biergarten’. Voor kleinere gezelschappen is er een zaaltje voor vijfendertig personen. En er is een kegelbaan die gehuurd kan worden”, vertelt gastvrouw Selda, “We hebben enkele weken geleden nog carnavalsbal gevierd. Grieks tafelen, kegelen, borrelen of vergaderen of een feestje vieren. Bij Rhodos is er plaats en tijd voor iedereen.”

Keuken
Restaurant Rhodos staat bekendom de voortreffelijke Griekse keuken. De ervaren kok Mahfuz tovert de heerlijkste gerechten op tafel. Op de menukaart staan authentieke Griekse hoofdgerechten zoals souvlaki, gyros, stifado, moussaka. Dat alles met een de traditionele salades vooraf. Ook diverse steaks, grillgerechten staan op het menu. “Ik sta voor kwaliteit en bereid alles van verse ingrediënten, en ons vlees komt vers van de slager”, zegt de kok Mahfuz.
Vele kennen Kessel als Spargeldorf. “Daarom serveren we in het seizoen ook asperges”, zegt gastvrouw Selda. Voor gezelschappen vanaf twintig personen verzorgt Rhodos ook buffetten.

Reserveren
Restaurant Rhodos aan de Kranenburgerstrasse 103 in Kessel is van dinsdag tot en met zaterdag open vanaf 17.00 uur. Op zondag vanaf 12.00 uur. Reserveren via Google of telefonisch op 0049 2827 3589966 in het weekend wordt geadviseerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant