Heb jij, net als Martijn, de speciale Van de Hulsbeek-krant in de Maas Driehoek van 7 maart ook van voor tot achter gelezen?
Heb jij, net als Martijn, de speciale Van de Hulsbeek-krant in de Maas Driehoek van 7 maart ook van voor tot achter gelezen?

Vijftig jaar Van de Hulsbeek: een blik op verleden én toekomst

Algemeen 1.565 keer gelezen

WANROIJ | Er is in de afgelopen vijftig jaar veel gebeurd bij Tuincentrum van de Hulsbeek in Wanroij. Wat begon als een kleinschalig hoveniersbedrijf is uitgegroeid tot een voortvarend en regionaal bekend centrum waar het specialisme vanaf druipt. Ook de afgelopen periode was het vaktuincentrum non stop in beweging: de uitgebreide verbouwing, een nieuw assortiment en ingrijpende veranderingen achter de schermen. 

Jan van de Hulsbeek blikt terug op hoe het allemaal begon “Het is inderdaad vijftig jaar geleden dat ik me als hovenier inschreef bij de Kamer van Koophandel. Sindsdien is er wel veel veranderd,” zegt hij bescheiden. “In de jaren tachtig kwamen de tuincentra op. En wij waren één van de eerste hier in de buurt.” Jan vertelt dat dit ontstond vanuit zijn hoveniersvak. Klanten en collega’s die vroegen om advies of iets over speciale planten, werden geregeld thuis uitgenodigd. “Daar had ik het zelf allemaal staan. ‘Dus kom maar kijken,’ zei ik dan. Uiteindelijk ontstond het idee om daar meer mee te doen.” Een schot in de roos, bleek later, want in 1993 werd de hovenierstak helemaal losgelaten en kwam de focus volledig te liggen op het tuincentrum. 

‘Ik vind het wel spannend, natuurlijk’

Het verdere verloop is natuurlijk een bekend verhaal. Met de logische ups en downs vestigden de Wanroijnaren zich als een belangrijke speler in het landschap. Waar soortgelijke bedrijven meer en meer groeiden richting de massa en veranderden in ‘woonboulevards,’ zoals Jan het noemt, daar bleef Van de Hulsbeek zich specialiseren. Aparte planten, vakkundige vijvers, hier moet je zijn als je echt iets bijzonders wil en goed advies wil krijgen.

Nieuw hoofdstuk
Daar komt nu een nieuw hoofdstuk bij. Jan en Gerda van de Hulsbeek dragen de hele boel over aan zoon Martijn. Daarnaast is alles flink verbouwd en uitgebreid. Een vliegende start maken, dat kan Martijn dus absoluut. “Ik vind het wel spannend, natuurlijk. Hoe gaat het straks allemaal lopen? Maar nu de verbouwing klaar is en het aanbod groter is dan ooit, komt dat vast goed!” Martijn vertelt dat er bijvoorbeeld een uitgebreid aanbod aan diervoeding en accessoires is toegevoegd aan de winkelschappen. “Daar hebben we nu de ruimte voor! Maar natuurlijk hebben we ook andere assortimenten uitgebreid of vervangen.” Doel van dit alles? Nog meer specialisme en service. “Daarmee willen we ons écht gaan onderscheiden.”

Feestweekend
Voor dit hoofdstuk daadwerkelijk aanbreekt is het tijd om het jubileum én de vernieuwde zaak te vieren. Een weekend lang gaan de Wanroijnaren uitpakken, en hoe! Jan: “Op vrijdag hebben we een besloten feestje voor onder andere onze partners.” Martijn: “En dan op zaterdag en zondag gaan we iedereen laten zien hoe alles er uit is gaan zien. Dan hebben we open dagen.” Er staat van alles op het programma. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ware, kunstzinnige kettingzaagdemonstratie? Of wil je de Bengaalse Oehoe van Liene van dichtbij bekijken? En voor de allerkleinsten is er Polleke, de clown die de mooiste ballonen maakt! Kortom, als je dit allemaal wil zien dan moet je in het weekend van 18 en 19 maart zeker eventjes langsgaan in Wanroij. “Het wordt een mooi en groot feest,” zegt Martijn. “En natuurlijk hebben we leuke acties en goede kortingen.”


Altijd al een Bengaalse Oehoe van dichtbij willen bekijken? Zorg dan dat je komend weekend bij Tuincentrum van de Hulsbeek bent. 

Op naar het volgende jubileum
Martijn besluit: “Dit is het perfecte moment om ons jubileum te vieren. We zijn al heel de winter bezig geweest met de voorbereidingen. Nu de lente is aangebroken willen we graag laten zien wat we allemaal gedaan hebben.” En dat is dus veel. Genoeg om nog absoluut vijftig jaar door te kunnen gaan. Martijn lacht: “Wij hebben er ontzettend veel zin in. ”

Meer informatie over Tuincentrum van de Hulsbeek in Wanroij? Kijk op https://tuincentrumvandehulsbeek.nl/

Altijd al een Bengaalse Oehoe van dichtbij willen bekijken? Zorg dan dat je komend weekend bij Tuincentrum van de Hulsbeek bent.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant