Koos
Koos Foto: Maas Driehoek
COLUMN

‘Kom op Joris, journalist erbij; en dat Forum hier valt reuze mee’

Algemeen 299 keer gelezen

Dag Joris, beste hoofdredacteur, nog gefeliciteerd met het 175-jarig bestaan van De Gelderlander. Je zegt in het interview zaterdag in je krant dat je 175 jaar niet echt een jubileum vindt. Toch maar vieren nu, want valt er over 25 jaar nog wel wat te vieren als papieren krant?

‘Meer dan ooit is er behoefte aan nieuws uit de regio’, is de kop boven het interview. En daar wilde ik het nou net met je over hebben. Want Joris, je woont alweer een tijdje in Overloon en dat helpt om te zien dat het regionale nieuws in de grootste regionale krant van het land niet zo uitbundig meer is. De schuld geven aan jouw jongens hier in het Maasland, mag niet. Het aantal journalisten bij jouw krant is de helft van wat het ooit was (net als de oplage trouwens), maar ze moeten tegenwoordig wel veel meer (digitaal) leveren. Tijd om een lokaal kwestietje uit te diepen, is er niet meer, jammer.

Toch Joris, let er eens een beetje op: als jij ’s morgens vroeg in Overloon jouw krant uit de brievenbus trekt, staat er dan genoeg over Overloon of omgeving in die mooie krant van je om het stevige abonnementsgeld te rechtvaardigen? Die nieuwe gemeente waarin jij woont bestaat al een jaar, maar jij hebt nog geen enkele keer een wethouder op de kast zien zitten, erop gejaagd door jouw jagende reporters.

Schei uit, joh, die verhalen uit Uden en Nijmegen kunnen me gestolen worden. Ik heb De Gelderlander om te lezen over nieuws en gedoe in het Land van Cuijk.

Je betreurt het dat veel mensen de media, inclusief die krant van jou, onbetrouwbaar vinden. Zou ik ook vinden. Maar dat valt wel mee, zowel wat betreft onbetrouwbaarheid als die aantallen mensen. Krantenhater Forum kreeg hier maar één van de 37 zetels, een positief teken aan de wand, toch?

Kop op, Joris, op naar het 200-jarig bestaan, ik lees ‘m al mijn hele leven en blijf abonnee tot mijn laatste snik. Moet jij beloven dat je er wat mensen bij zet op de Land van Cuijkse redactie. De enige Brabantse editie van die grote krant hing door de Gelderse bazen vaak aan de laatste mem. Daarom mogen deze er nu toch wel van profiteren dat de hoofdredacteur himself in hun midden woont?

Koos

Uit de krant