Mieke Dekkers en Vicent van Riet worden toegesproken door burgemeester Teunissen. (Foto: Maarten Dekkers)
Mieke Dekkers en Vicent van Riet worden toegesproken door burgemeester Teunissen. (Foto: Maarten Dekkers) Foto: Maarten Dekkers

Vrienden van Norbertus in zonnetje op eigen feestje

Algemeen 375 keer gelezen

GENNEP | Op zeker 25 dagen per maand kunnen bewoners van Gennepse verzorgings- en seniorencomplexen uitstapjes maken met de prachtig geoutilleerde rolstoelbus. De bus wordt op de weg gehouden door Stichting Vrienden van Norbertus, die al een kwart eeuw bestaat.  Het zilveren jubileum werd donderdag gevierd met vrijwilligers en gebruikers van de bus. Tijdens dat gezellig onderonsje werd het bestuur aangenaam verrast met de 

Door Jos Gröniger

Het stichtingsbestuur met de leden van het eerste uur, voorzitter Mieke Dekkers - Van der Valk en Vincent van Riet, was verrast dat het op het eigen feestje ook zelf in de schijnwerpers gezet werd. Het tot feestruimte omgetoverde Atrium in verzorgingshuis Norbertushof was er even stil van tot burgemeester Hans Teunissen de fraaie onderscheiding kwam overhandigen.

In 1997 werd de stichting opgericht met het doel materiële steun te verlenen aan zorgcentrum Norbertushof. Een van de hoofdactiviteiten die de stichting in het leven riep is de rolstoelbus, die een jaar na de oprichting de weg op ging. Met de voorziening verzorgt de stichting uitstapjes. Niet alleen voor de bewoners van Norbertushof, maar ook voor Libermannhof, de Paters van de heilige Geest, het Rijssenbeekhuis ende dagbesteding De Picardie. Daarnaast organiseert de stichting activiteiten ten bate van het onderhoud van de rolstoelbus.

De inzet van Stichting Vrienden van Norbertus voor de Gennepse samenleving is uitzonderlijk. De stichting gaat vereenzaming onder ouderen tegen en biedt ondersteuning aan inwoners van onze gemeente die dat hard nodig hebben. Als blijk van waardering voor deze inzet ontvangt ze de gemeentelijke onderscheiding Ganapja.
De Ganapja is de onderscheiding voor langdurige of eenmalige intensieve inzet voor de samenleving. Burgers kunnen kandidaten voor de onderscheiding voordragen bij de gemeente Gennep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant