Aanvoerder Tijn Wabeke (10) jaagt een Beugense verdediger op. Foto: Jeff Meijs / Voetbal-shoot.nl

4F: Heijen periodekampioen dankzij stunt van Sambeek, VIOS zakt af

Voetbal 819 keer gelezen

De strijd om de eerste periodetitel in 4F was ongemeen spannend. DSV liet zich verrassen door Sambeek en zag Heijen er met de buit vandoor gaan. Omdat koploper Merselo verloor bij Meterik greep Heijen de leiding én de eerste seizoenprijs.

Sambeek stunt in derby
In een bijna perfecte eerste helft legde Sambeek de basis voor de verrassende overwinning op het favoriete DSV. Op sportpark De Laan gooide de ploeg van trainer Tom Wollenberg alle schroom van zich af. “We speelden een heel goede eerste helft”, zei de trainer na afloop. Halverwege het eerste bedrijf was het Rick Martens die scoorde uit een ‘aanval uit het boekje’.
Na rust zakte het spelpeil maar kwam de overwinning toch steeds dichterbij. Klein Sambeeks geluk was dat een DSV’er in kansrijke positie verzuimde de gelijkmaker te scoren. De overwinning geeft Sambeek de nodige lucht. “We kunnen vrijuit spelen omdat we niet naar beneden hoeven te kijken”, aldus Wollenberg. DSV is na de tweede nederlaag op rij afgedaald naar de vierde plaats, met slechts twee punten achterstand op koploper Heijen.

Onverwachte meevaller Heijen
Hoofdzakelijk door de eigen overwinning en een belangrijke speling van het lot is Heijen na acht speelronden voor het eerst lijstaanvoerder en winnaar van de eerste periode. “Dat had ik niet meer verwacht, maar Sambeek heeft ons een handje geholpen”, zegt trainer Tim Driessen, die zijn ploeg prima zag starten. Heijen leidde thuis tegen VIOS uit Beugen bij rust met 2-0 door treffers van Tijn Wabeke en René Reijnen. De thuisploeg die goede met mindere fases afwisselde liep in de slotfase verder uit. Thijs Kusters en Tijn Wabeke bepaalden de eindstand op 4-0. “We hebben volwassen gespeeld en het is mooi dat we uitgerekend nu aan kop komen. We zijn een mooi feestje aan het vieren.”