Partner Tieny en Maths moeder onthullen de nieuwe duofiets.
Partner Tieny en Maths moeder onthullen de nieuwe duofiets. Foto: 't Riezenbroek

Duofiets ‘t Riezenbroek is waardig eerbetoon aan Math

Human Interest 515 keer gelezen

GENNEP | Precies zoals hij het gewild had. De in november 2021 overleden Math Kleintjens is vorige week herdacht bij de presentatie van de nieuwe duofiets van zorgboerderij ‘t Riezenbroek in Gennep. Mede door zijn eigen donatie beschikt de zorgboerderij over een duofiets. Op de fietsbel prijkt zijn naam.

Vanaf november 2018 tot kort voor zijn overlijden was Math Kleintjens een erg betrokken gast op ‘t Riezenbroek. Met zijn camera legde hij veel bijzondere gebeurtenissen vast. Math sprak ook de wens uit een duofiets mogelijk te maken voor de zorgboerderij.  Kort voor zijn overlijden deed hij een schenking.
De positieve instelling gaf Ell Jans van ‘t Riezenbroek inspiratie zich in te zetten voor de komst van de fiets. Er werd nagedacht over mogelijkheden om geld in te zamelen. De speciale rekening die Anke en Giel Reintjes van ‘t Riezenbroek lieten openen liep gestaag vol. Ook werden fondsen aangeschreven. En met succes want stichting Arnold Uleyn gaf aan het ontbrekende bedrag te betalen.
De duofiets werd besteld, maar eer kwam ook de melding dat de levering in september pas kon plaatsvinden. Dealer Weijs uit Siebengewald was coulant, en stelde een leenfiets beschikbaar. De werd onlangs ingeruild voor de vaste eigen duofiets met ‘Math’ op de bel. De ‘aanstichter’ fiets zo steeds stukjes mee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant