Joep, Ineke en Wim (v.l.n.r.) proosten alvast op het jubileumweekend. (foto: Dorry Smeets)
Joep, Ineke en Wim (v.l.n.r.) proosten alvast op het jubileumweekend. (foto: Dorry Smeets)

Grootse viering 25-jarig jubileum D’n Toomp

Algemeen 506 keer gelezen

HEIJEN | Ze hebben er een jaar op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zo ver. Het komend weekend bruist het in het Heijense gemeenschapshuis dat zijn zilveren jubileum viert. Niet alleen vele gevarieerde optredens staan op het programma, ook de kinderen komen aan hun trekken. Voorafgaand een gesprekje met bestuursleden Ineke Lambregts, Joep Koenen en Wim Deenen.

Door Dorry Smeets

Thei Brons en ‘Mèster Lambregts’ stonden aan de wieg van een nieuw onderkomen, toen Heijen het nog moest doen met ‘Den Huyberg’. “Zij hebben zich daar echt voor ingezet”, aldus Wim, die – evenals Joep – al 26 jaar in het bestuur zit. “De eerste voorzitter was Peter Linssen”, vertelt hij. Om daar in één adem aan toe te voegen: “En Wim Verhofstadt mogen we als beheerder van het eerste uur ook niet vergeten. Helaas zijn beiden overleden.” Mede door het vele voorwerk van het bouwteam, bestaande uit Jan van Erp, Gerrie Schouten en Thei Kroon, kon op 5 oktober 1996 het nieuwe gemeenschapshuis geopend worden.

Gebruikers
Heijen kent al jaren een bruisend verenigingsleven, dat nu in D’n Toomp terechtkan. “Minstens 15 groeperingen zijn hier regelmatig te vinden”, laat Joep weten. “De bezetting is heel hoog, zowel ’s avonds als overdag. En dan zijn er nog meermalen per jaar optredens en andere activiteiten met publiek.” Het bestuur, dat ook nog bestaat uit Kees van den Corput, Angeline van Tankeren en Frank van den Berg, heeft er de handen vol aan. Joep: “Af en toe is het best zwaar. Maar het is fijn dat je iets voor de gemeenschap kunt betekenen. Dat zouden we trouwens allemaal niet kunnen zonder de beheerders. Zij zijn het hart van onze organisatie; echt een geweldige groep.”

Feestprogramma
Natuurlijk moet het 25-jarig jubileum gevierd worden, zij het - door corona - een jaar later dan gepland. Het ziet er naar uit dat het een geweldig weekend gaat worden. “Heel bijzonder is dat alle gebruikers meedoen”, aldus voorzitter Ineke, “niet alleen vóór, maar ook achter de schermen. Het hele dorp is erbij betrokken. Zo staan bijvoorbeeld leden van de voetbalvereniging achter de bar.” Het afwisselende feestprogramma wordt op zaterdag om 19.00 uur op ludieke wijze afgetrapt door het Gilde, waarna de Dansgarde, Cheers, de Slagwerkgroep en Die Original Maastaler optreden. En natuurlijk mag de Revuegroep Heijen niet ontbreken. De band Soreway zorgt voor de afterparty. Ook op zondagmiddag is er vanaf 13.00 uur veel te beleven: het Seniorenorkest, de Dansgarde en de Fanfare. “Aan de kinderen is tevens gedacht”, laat Ineke weten; “voor hen zijn er onder andere een clown, spelletjes en een kleurwedstrijd. De middag wordt afgesloten door DJ. Het wordt een prachtig weekend dat je beslist niet mag missen.” De entree is beide dagen gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant