Rob Vloet
Rob Vloet Foto: Eigen foto

Crowdfunding is geslaagd: Rob Vloet naar Mexico voor behandeling tegen MS

Algemeen 1.066 keer gelezen

BOXMEER | Rob Vloet is naar Mexico. De 39-jarige Boxmerenaar ondergaat in het Latijns-Amerikaanse land een specialistische behandeling om zijn progressieve MS en lichamelijke aftakeling ‘te stoppen’. De fondsen voor deze ingreep werden opgehaald met crowdfunding.

Vloet ondergaat in Mexico een zogeheten aHSCT-behandeling. “Dat staat voor autologe hematopoietische stamceltransplantatie. In Nederland wordt deze behandeling nog niet gegeven aan MS-patiënten of vergoed door de zorgverzekeraar, dus ik moet ervoor naar Puebla in Mexico. Omdat ik daar vier weken zal verblijven en de behandeling kostbaar is, was het doel om 65.000 euro in te zamelen om alle kosten te dekken. Mijn moeder mag gelukkig mee als verzorgster. Zij zal mij het hele traject ondersteunen.”
Door middel van verschillende benefietactiviteiten, -acties en giften werd onder de noemer ‘Rob back on top’ geld ingezameld om deze behandeling mogelijk te maken. Hiermee werd ruim 65.000 euro opgehaald en kon Vloet afgelopen weekend naar Mexico vertrekken.

Uit de krant

Uit de krant