In een stralende zon genoten de leerlingen zichtbaar van alle activiteiten.
In een stralende zon genoten de leerlingen zichtbaar van alle activiteiten.

Introductie Elzendaalcollege zorgt voor stevige basis

Algemeen 104 keer gelezen

GENNEP / BOXMEER | Verbinding, samenwerking, elkaar (nog beter) leren kennen én plezier maken: tijdens de introductieweken van het Elzendaalcollege in Boxmeer en Gennep kwam het allemaal aan bod. De leerlingen konden zich op verschillende manieren uitleven om zo samen een stevige basis te vormen voor het verdere schooljaar.

Volgens Esther Hermans, docent aan Elzendaalcollege Boxmeer, voegen de activiteiten veel toe: “Voor ons als docenten is het heel waardevol om de leerlingen buiten de school samen in actie te zien. Op die manier leren we elkaar allemaal veel beter kennen. Daar hebben we het hele schooljaar profijt van.” Tom Loeffen, docent in Gennep, voegt eraan toe: “Je ziet leerlingen hun grenzen verleggen maar wat ook belangrijk is, heel veel lol maken.”


Suppen op de Mookerplas: De leerlingen waren met moeite van het water af te krijgen. 

Een Ardennenreis, kamp op Ameland, naar Efteling, bezoek aan theater, strandvoetbal, -volleybal en padellen en suppen op de Mookerplas is een kleine greep uit de verschillende activiteiten tijdens de introductieweken. “We hadden geluk met het weer en de sfeer was geweldig”, zegt Esther. “Wat de leerlingen ervan vonden? Ze waren moeilijk van het water af te krijgen en hebben zichtbaar genoten.” 

Uit de krant

Uit de krant