Zo vader, zo zoon. De schutters Patrick (r) en Sem Wolters werden gemeentekampioen in Gennep.
Zo vader, zo zoon. De schutters Patrick (r) en Sem Wolters werden gemeentekampioen in Gennep. Foto: Eigen foto

Vader en zoon Wolters schutterskoning in Gennep

Algemeen 120 keer gelezen

HEIJEN | Het Sint Dionysiusgilde uit Heijen was eind augustus de organisator van het gemeente koningschieten in Gennep. Daarbij viel de appel niet ver van de boom. Sem Wolters werd de beste jeugdschutter van de gemeente, vader Patrick maakte de triomf in de familie compleet door bij de volwassenen met de eer te gaan strijken. 

Om 13.30 uur werden de gildebroeders, -zusters en schutters van het St. Lambertusgilde en schutterij De Milsbeek en St. dionysiusgilde ontvangen met koffie en cake. Om 14.00 uur werd iedereen welkom geheten door de Heijense beschermheer Ysbrand Roovers en werd door schutterij de Milsbeek de versierselen overhandigd waarna voor de overleden gemeentekoningin Marie Jacobs één minuut stilte werd gehouden.

Nadat de vogels bevrijd en de Heerescheuten gelost waren konden de wedstrijden beginnen. Iedere vereniging had zijn eigen vogel. Degene die hier koning werd moest naderhand afkampen op de gemeentevogel. Voor St. Lambertus was dit Marc Holhuysen, voor de Milsbeek Rick van Elst en voor St. Dionysius Patrick Wolters. Na 131 schoten werd Patrick Wolters de nieuwe gemeentekoning.

Bij de jeugd ging de strijd tussen Milan Franzmann en Sem Wolters en na een spannende wedstrijd werd Sem Wolters de gemeentejeugdkoning.

Uit de krant

Uit de krant