Afbeelding

Weverslo viert 12,5 jaar natuurbegraafpionierschap

Algemeen 148 keer gelezen

HEIDE | Als eerste in Nederland begonnen Gé en Els Peterink twaalf en half jaar geleden een natuurbegraafplaats. Dankzij de pioniersvisie van het Limburgse duo werd natuurvriendelijk begraven mogelijk en al gauw volgden meer plaatsen in Nederland. Nu, twaalf en half jaar later, staan Gé en Els graag stil bij het bijzondere jubileum. Daarom houden ze op zondag 11 september een bijzondere open dag.

Het was in Engeland waar Gé en Els voor het eerst in aanraking kwamen met het fenomeen natuurbegraven. Ze zagen direct mogelijkheden voor hun eigen landgoed. Weverslo werd werkelijkheid, als eerste in Nederland. Deze nieuwe, milieuvriendelijke vorm van begraven sloeg aan. Inmiddels zijn er in Nederland al 25 natuurbegraafplaatsen opgezet. Wie weet hoe veel er nog volgen?

Gé en Els willen graag terugblikken op dit prille begin, de jaren die daarop volgden en natuurlijk op wat komen gaat. Het jubileum biedt hiervoor natuurlijk een uitgelezen kans. Daarom is iedereen uitgenodigd om op zondag 11 september van 11:00 tot 16:00 uur het landgoed te bezoeken. Bij deze open dag krijgen gasten “een doorkijkje in de toekomstplannen van Weverslo en kunnen ze kennis maken met de volgende generatie die de plek waar eeuwige grafrust geldt, voort gaat zetten.”

Inspiratie opdoen
Uiteraard biedt de Open Dag ook genoeg kans om kennis te nemen van het begraaffenomeen en om inspiratie op te doen. Van de verschillende kisten, manden, baren en urnen tot de invulling van een afscheidsceremonie in de natuur en natuurlijke gedenktekens: op de inspiratiemarkt is alles te vinden. Ook zijn er lezingen en is er muziek. Onder andere het muzikale duo Everlong zal van zich laten horen. Meer weten over het bijzondere gebied en diens natuur? Elk half uur kan men aansluiten bij een rondleiding over de natuurbegraafplaats. Een gids zal alles vertellen over het landgoed, het natuurbegraven en waarom dit bij Weverslo zo uniek is. Gedurende de Open Dag zijn er natuurlijk ook medewerkers aanwezig om iedereen goed te informeren over de mogelijkheden. Bijvoorbeeld over het reserveren van een grafplek, een persoonlijke invulling van de afscheidsceremonie of de herdenkingsbijeenkomst.

Enthousiast geworden?
Team Weverslo: “Bent u enthousiast geworden en wilt u graag een kijkje komen nemen op deze bijzondere plek? Kom dan naar de Open Dag op 11 september! Het complete programma vindt u binnenkort op www.weverslo.nl. Wij kijken ernaar uit om u te ontmoeten. Tot dan!”


Uit de krant

Uit de krant