Aannemer GSB (Gelders staalstraal- en schildersbedrijf) heeft de eerste fase van de opknapbeurt voltooid. (Foto: SK-Media)
Aannemer GSB (Gelders staalstraal- en schildersbedrijf) heeft de eerste fase van de opknapbeurt voltooid. (Foto: SK-Media) Foto: SK-Media

Eerste fase opknapbeurt Maasbrug voltooid

Algemeen 646 keer gelezen

GENNEP / OEFFELT | De Maasbrug tussen Gennep en Oeffelt was gedurende het hele weekend dicht voor al het verkeer. Enkel voor hulpdiensten was er een mogelijkheid om via de brug de Maas over te steken. Het overige verkeer werd omgeleid. De werkzaamheden hebben niet tot grote verkeersproblemen geleid.

Vrijdagavond gingen werknemers van aannemer GSB (Gelders staalstraal- en schildersbedrijf), in opdracht van Rijkswaterstaat, aan de slag met de eerste fase van de opknapbeurt. Dit was ook wel nodig. De laatste keer dat de 313 meter lange, uit 1955 stammende brug werd opgeknapt was in 2008. Volgens Rijkswaterstaat betreft het enkel een reguliere onderhoudsbeurt, bestaande uit: “het herstellen van de slijtlaag van de rijbaan en het fietspad, het vervangen van onderdelen van de voegovergangen, het herstellen van betonschades en het opnieuw conserveren (verven) van de aansluiting van de leuningstijlen op het beton.”

Hoewel de brug inmiddels weer is geopend, zijn de werkzaamheden nog niet afgerond. Van vrijdag 26 augustus 22.00 tot en met maandag 29 augustus 6.00 uur gaat de Maasbrug opnieuw dicht voor al het verkeer. Dan wordt de tweede fase van de opknapbeurt uitgevoerd. Ook na de werkzaamheden staan er nog een aantal wegafzettingen op het programma.

Verbreding
Voor vele inwoners in de regio is de geringe omvang van de opknapbeurt een doorn in het oog. Het 2,5 meter brede fietspad op de brug is volgens velen te smal voor de gemiddeld ruim drieduizend fietsers die er dagelijks overheen komen. Maar wie moet voor een verbreding de portemonnee trekken? Volgens minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat behoort verbreding tot het functionele beheer van de brug, waar de provincies voor verantwoordelijk zijn. Wat de minister betreft zal Rijkswaterstaat faciliterend meewerken aan eventuele verbreding, maar zijn de kosten voor de provincies Noord Brabant en Limburg. De provincies zijn het hier niet mee eens.

Uit de krant

Uit de krant