Het team van Profile Weys met een greep uit de collectie fietsen. (Foto: Hans Wildeboer)
Het team van Profile Weys met een greep uit de collectie fietsen. (Foto: Hans Wildeboer)
#KoopLokaal

Profile Weys het adres voor alle fietsen

Algemeen 45 keer gelezen

SIEBENGEWALD | De fietsbranche blijft in beweging. Steeds vaker nemen mensen de fiets voor ontspanning, woon- werkverkeer of voor vakantie. De consument ontdekt ook het scala aan keuzes. Wie zoekt naar de juiste fiets steekt zijn of haar licht op bij Profile Weys in Siebengewald. Weys levert fietsen van maar liefst twaalf fabrikanten. 

Door Jos Gröniger

Eigenaar Sander Jans en medewerker Dinesh Steingräber noemen de reeks probleemloos op. “Gazelle, Koga Myata, Van Raam, Qwic, Sparta, Batavus, Cortina, Dutch ID, Kalkhof, Victoria, Merida en Popal”, klinkt het trots. Bijna gelijk is het aantal soorten fietsen die in de grote showroom van Profile Weys staan.

Aangepaste fiets
“Er is voor iedereen een fiets”, zegt Sander Jans. Fietsen met of zonder trapondersteuning, met een hoge of lage instap. Er is te veel om op te noemen. Toch licht Weys een type uit het assortiment. “De aangepaste fiets met trapondersteuning is sinds 2018 enorm in opmars”, zegt hij, “Er zijn solo- en duofietsen en driewielers met of zonder lage instap.” Fabrikant Van Raam is de voornaamste Nederlandse leverancier. “Wij zijn al twee jaar premium dealer van Van Raam. De hele collectie van deze fabrikant staat hier in Siebengewald. “Deze fietsen worden op maat gemaakt. Dat gebeurt in de fabriek bij Van Raam, maar in onze werkplaats kunnen we speciale aanpassingen ook zelf maken”, zegt Jans, “En omdat de fietsen van volledig Nederlands fabricaat zijn, houdt Van Raam controle over de levertijd.”
Omdat de aanschaf van een aangepaste fiets een persoonlijke zaak is, en ideeën vaak tijdens het gebruik ontstaan, biedt Profile Weys de mogelijk om een Van Raam voor een kortere of langere periode te huren . “Wie interesse heeft voor een aangepaste fiets kan het beste een afspraak maken.”

Tworby

Een andere mogelijkheid is de eigen E-bike aan te passen tot een driewieler. “Dat is de Tworby”, zegt Jans, “E-bikes met voorwielmotor of middenmotor worden omgebouwd tot driewieler. Het is een alternatief voor de dure nieuwe elektrische driewieler. Ik zeg er wel bij dat de fiets zich er voor moet lenen. De aanschaf van een Tworby wordt soms financieel ondersteund door de gemeente.”

Daarnaast biedt Profile Weys een aantal bakfietsen in diverse uitvoeringen. “En onze collectie kinderfietsen breidt zich weer uit. “We streven ernaar om de keuze van de merken Popal en Volare te vergroten”, zegt Dinesh Steingräber, die de reparatieservice onder de aandacht brengt. “Reparaties die snel verholpen kunnen worden verrichten we terwijl de eigenaar wacht of een boodschap doet. Verder hebben we een gratis haal- en brengservice in een straal van maximaal 25 kilometer rond Siebengewald. En om die reparaties uit de voeren of onze klanten te adviseren zijn we op zoek naar mens naar handige en/of behulpzame mensen. Informeer in onze zaak.”

Profile Weys, Gochsedijk 110, Siebengewald. Internet: www.profileweys.nl. Tel. 0485-441693.

Uit de krant

Uit de krant