Ineke Poelen, Petra Willems, Leonie Schaeffers, Jos Nielen, Roel van Hoof, Monique Raaijmakers en William Peters.
Ineke Poelen, Petra Willems, Leonie Schaeffers, Jos Nielen, Roel van Hoof, Monique Raaijmakers en William Peters. Foto: Marieke Rongen
#KoopLokaal

DorpsWonen: Een woning kopen of verkopen pak je op z’n dorps aan

Algemeen 36 keer gelezen

SINT ANTHONIS | We weten allemaal dat wonen hier in de regio anders is dan in de grote stad. De rust en ruimte, de sfeer in het dorp, het is toch net even wat anders dan in de Randstand, Den Bosch of Nijmegen. Niet verwonderlijk dat ook bij de koop en verkoop van een dorpswoning, een andere insteek noodzakelijk is. Makelaars William Peters, Monique Raaijmakers en Jos Nielen van DorpsWonen weten dit maar al te goed. 

DorpsWonen zag pas enkele jaren geleden het levenslicht. William, Monique en Jos waren toen allemaal actief voor de landelijk opererende makelaardij AgriTeam, dat zich bezighoudt met de aan- of verkoop van agrarische bedrijf of landbouwgrond. Door de jaren heen zijn steeds meer boerenbedrijven gestopt en kwam er een woonbestemming op de grond. AgriTeam riep Landelijk-Wonen in het leven, om mensen die graag in het buitengebied willen wonen, bij te staan. William: “We merkten dat mensen daar graag willen wonen. De vrijheid, het uitzicht, de stilte. Ik snap het wel. Het viel ons bij Landelijk-Wonen op dat veel mensen die naar het buitengebied wilden verhuizen, al woonden in een dorp.” Monique vult aan: “We kregen steeds vaker de vraag of we de verkoop van zo’n dorpswoning wilden regelen. Dat vergt toch net weer een iets andere insteek dan een woonboerderij of een agrarisch bedrijf. Zo is DorpsWonen ontstaan.”

Groot voordeel
“De kracht van DorpsWonen is dat wij bekend zijn met de kernen. Wij kennen dit gebied heel erg goed, en de mensen in de dorpen kennen ons ook. Dat is een groot voordeel.” legt Jos uit. “Ik zie bijvoorbeeld weleens huizen in Cuijk die worden verkocht door een makelaar uit Nijmegen. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar ik vraag me af of die persoon voldoende binding heeft met het Land van Cuijk. Wij hebben persoonlijke ervaring met de dorpen, kennen de ins en outs. Dat is wel een groot voordeel!”

Wat past binnen het dorpse leven is een persoonlijke aanpak. Het ons kent ons gevoel. De makelaars bij DorpsWonen omarmen dit. “Wij willen echt kwaliteit leveren. Het totaalplaatje, daar draait het om!” zegt Jos. “Dat kunnen we alleen garanderen als we de mensen goed leren kennen. Enkel dan kunnen we goed inspelen op hun wensen.” Binnen deze aanpak hoort ook een dorpse aanpak. Het nemen van voldoende tijd per bezichtiging, en het inplannen van meerdere kijkmomenten, is voor DorpsWonen een regel en geen uitzondering.

Dorpse mentaliteit
Monique sluit af: “Wij zijn ontstaan vanuit AgriTeam en Landelijk-Wonen. Dit maakt een heel sterke combinatie. We hebben alles onder één dak, van kennis over bestemmingsplanwijzigingen in de agrarische sector tot taxaties in landelijk gebied.” Wat je buitenstadse plannen ook zijn, bij Monique, William en Jos ben je dus hoe dan ook aan het goede adres. Samen met hun collega’s weten zij hoe wonen in en rond het dorp werkt. Ze hebben persoonlijke ervaring, heel veel kennis, maar bovenal precies die dorpsmentaliteit die je zoekt.

Contactgegevens
Adres: Breestraat 20 Sint Anthonis
Website: www.dorpswonen.nl
Telefoon: 0485-387300

Uit de krant

Uit de krant