Afbeelding
#KoopLokaal

De Slaapmeesters: ‘Alles begint bij kwaliteit’

Algemeen 213 keer gelezen

OPLOO | De Slaapmeesters in Oploo doen hun naam meer dan eer aan. Dagelijks maken ze met de hand de beste, meest comfortabele en duurzaamste matrassen, boxsprings en toppers. Ze maken alles op maat, en garanderen enkel puur vakmanschap, snelle levertijden en betaalbare prijzen. “Wij zijn echt overtuigd van ons product!”

Wat doe je als de fabriek, waar je al tijden werkt, ophoudt met bestaan? Dan zorg je er toch zelf voor dat de expertise niet verloren gaat. Precies dat deden Leo Verberkt, Stan van Son en Wim Cornelissen toen matrassenfabrikant NORMA verdween. Inmiddels maakt het drietal al weer vijf jaar slaapproducten van absolute topkwaliteit, onder de eigen vlag. Met de hand, op hun eigen productielocatie in Oploo. “Ruim dertig jaar hebben we bij NORMA gewerkt, wij alle drie. We weten dus precies hoe we goede matrassen moet maken,” vertelt Wim. Stan vult aan: “Maar we weten nog beter wat we niét moeten doen.” 

Kwaliteit
Die jarenlange ervaring vertaalt zich naar een onschatbare kennis van de diverse materialen en grondstoffen, gebruikelijk in de matrassenfabricage. Wim gaat op één van de bedden in de showroom zitten. “Alles begint bij kwaliteit! Dit bijvoorbeeld, dit is koudschuim, en kwalitatief een stap hoger dan de polyethers die tegenwoordig vaak gebruikt worden. Maar dit biedt nog meer comfort en vooral ventilatie.” Stan: “Ventilatie is het allerbelangrijkste! Gemiddeld verlies je in je slaap 0,5 liter vocht. Wil je zo comfortabel mogelijk liggen, en dat je matras lang meegaat, dan is het van groot belang dat dit vocht overdag weer eenvoudig weg kan.”

Wim pakt een stuk schuim er bij ter demonstratie. “Dit spul, dit komt van het merk Pantera, en het is echt geweldig materiaal. Het veert goed, maar ventileert ook uitstekend.” De toppers die in Oploo uit het Pantera-schuim worden vervaardigd, gaan niet alleen zelf ontzettend lang mee, ze verhogen ook de duurzaamheid van de rest van het bed. Stan: “Zo’n topper vangt eigenlijk alle ‘klappen’ op. Als je hem tijdig vervangt, gemiddeld na zo’n 7 a 8 jaar, dan gaat je matras makkelijk 15 jaar mee.”

Lage prijs, hoge service
Goede kwaliteit heeft zijn prijs, zou je denken. Dat valt bij de Slaapmeesters ontzettend mee. “Wij hebben geen luxe showroom, flitsende busjes, uitgebreid marketingteam of verkopers met vlotte babbel. Wij halen al die schakels uit de keten en werken vanuit de productie. Hierdoor kunnen we de kosten laag houden,” vertelt Stan trots. Maar dit doet geen afbreuk aan de service, die staat nog steeds op topniveau. De Slaapmeesters kunnen uitstekend en gericht adviseren, doen niet moeilijk over omruilen als iets na een paar nachtjes toch niet lekker ligt, en leveren alles met plezier aan huis. “Tot in de slaapkamer!,” meldt Leo. “En uiteraard nemen we al het verpakkingsmateriaal weer netjes mee terug.”

Dus, wat doe je als het matras, waar je al tijden op slaapt, ophoudt met lekker liggen? Precies, dan rij je naar Oploo en klop je aan bij de Slaapmeesters.

Uit de krant