Afbeelding
Foto:

Ottersum viert 650-jarig bestaan

Algemeen 466 keer gelezen

OTTERSUM | Het tweede weekend van september is het feest in Ottersum, of beter gezegd: in Oetershem. Want de oudste schriftelijke vermelding van het dorp dateert uit 1372, destijds als Oetershem. De snelle rekenaars onder ons weten onmiddellijk dat we dit jaar precies 650 jaar verder zijn. Rede voor Stichting Ons Ottersum om groots uit te pakken op 9, 10 en 11 september.

Naast het feestweekend is er ook energie gestoken in het brouwen van een echt Ottersums biertje, met Ottersumse ingrediënten. Dit heeft geresulteerd in het biertje ‘Oetershem’. Een hoppig blond speciaalbiertje, te koop in een handgemaakte houten krat. Vanwege de beperkte productie roept de organisatie wel op alvast je biertje vooruit te bestellen op de website, ze kunnen dan afgehaald worden tijdens het jubileumweekend want op is ook echt op. 

Programma
Dat het bier zal vloeien dat weekend, lijkt zo goed als zeker. Er staat namelijk een driedaags festijn gepland. Op vrijdagavond gaat het jubileumweekend van start bij Buurman (voormalig De Pub) met het aanslaan van het eerste vat Ottersums bier. Hierna zal er een presentatie zijn over 650 jaar Ottersumse historie. Na de presentatie kan het feest losbarsten met livemuziek van Heat Wave. Op zaterdagavond verplaatst het feest zich naar het Raadhuisplein, waar de organisatie flink uitpakt. Vanaf 20.00 uur is er livemuziek van Guilty Pleasure, die zo’n beetje alles spelen en iedereen uitnodigen verzoekjes aan te vragen. De avond wordt afgesloten door DJ Be Charm’d, een grote naam die eerder al op Solar en de Zwarte Cross draaide. Op zondag beginnen we om 11.00 uur ’s ochtends met een lunchconcert van harmonie St. Caecilia. Vanaf 13.00 uur wisselen DJ Hans en band Riley’s elkaar af tot 19.00 uur. Voor de jeugd worden deze dag ook diverse activiteiten georganiseerd. En wie honger krijgt hoeft ook niet naar huis, ter plekke worden verse pizza’s gebakken in samenwerking met Arts Bakkers.

Vriend van Oetershem
Vriend worden van 650-jarig Ottersum is ook mogelijk. Onder de noemer ‘Vriend van Oetershem’ kan iedereen tegen een kleine betaling een bijdrage leveren. Zo kan het feest volledig gratis toegankelijk georganiseerd worden. Vriend worden kost 15 euro en als dank krijg je dan, naast een eervolle vermelding op het weekend, een uniek Ottersums kunstwerkje ter ere van het dorpsjubileum, gemaakt door een kunstenaar van eigen bodem.

Huis-aan-huis 
Op Zondagmiddag 21 en 28 augustus trekt de organisatie huis-aan-huis door Ottersum om kratjes bier te verkopen en mensen de kans te geven zich in te schrijven als Vriend van Oetershem. Wie daar niet op kan wachten en het zekere voor het onzekere wil nemen kan alvast terecht op ottersum650jaar.nl. Daar is het biertje vooruit te bestellen en alle informatie te vinden over het dorpsjubileum.

Uit de krant