Afbeelding
Foto: Ten Haaf Fotografie

Maasbrug Gennep twee weekenden afgesloten voor onderhoud

Algemeen 2.513 keer gelezen

GENNEP | De Maasbrug tussen Oeffelt en Gennep gaat in augustus twee weekenden dicht in verband met onderhoud. Aannemer GSB start op 5 augustus in opdracht van Rijkswaterstaat. Ook na de afsluitingen vinden er een aantal halve wegafzettingen plaats.

De weekendafsluitingen zijn van vrijdag 5 augustus 22.00 uur tot en met maandag 8 augustus 06.00 uur en van vrijdag 26 augustus 22.00 uur tot en met maandag 29 augustus 06.00 uur. De geldende omleidingen worden ter plekke aangegeven. Na deze werkzaamheden zijn er nog een aantal halve wegafzetting voorzien.

Regulier onderhoud
Rijkswaterstaat laat weten: “De werkzaamheden zijn nodig als gevolg van slijtage door gebruik. Het onderhoud bestaat onder andere uit het herstellen van de slijtlaag van de rijbaan en het fietspad, het vervangen van onderdelen van de voegovergangen, het herstellen van betonschades en het opnieuw conserveren (verven) van de aansluiting van de leuningstijlen op het beton. De onderhoudswerkzaamheden aan de 313 meter lange brug maken deel uit van het reguliere onderhoud dat we laten verrichten aan oevers, rivieren en kunstwerken zoals bruggen, stuwen en sluizen. De huidige brug stamt uit wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog (1955) en de laatste renovatie is in 2008 geweest.”

Uit de krant