Het deelkastje staat aan het ventweggetje achter het winkelcentrum in de buurt van de Spar in Molenhoek.
Het deelkastje staat aan het ventweggetje achter het winkelcentrum in de buurt van de Spar in Molenhoek. Foto: Yvonne Janssen Groesbeek

Zien delen, doet delen; ook Molenhoek heeft een deelkast

Algemeen 358 keer gelezen

MOLENHOEK | De boekenkastjes langs de openbare weg waar iedereen lectuur kan lenen, delen en uitwisselen zijn ingeburgerd, maar inmiddels worden in wijk, dorp en stad steeds vaker deelkasten geplaatst om (houdbare) levensmiddelen te delen. In Molenhoek introduceerde Yvonne Janssen Groesbeek zo’n kastje.

De initiatiefneemster raakte geïnspireerd door deelkastjes in de omgeving. ‘Ik bedacht dat dit misschien ook wel iets voor Molenhoek zou zijn. Soms is een idee heel makkelijk te realiseren en moet je gewoon tot actie overgaan. Met hulp van anderen en sponsoring door de Spar van de eerste inhoud staat het kastje er nu. Of er behoefte aan is in Molenhoek, is nog onduidelijk. Maar het is altijd mooi als mensen delen met elkaar. Vooral in deze tijd. Bovendien voorkomt het deelkastje verspilling en is het duurzaam’, schrijft ze de redactie.
In een deelkastje kan iedereen producten neerzetten die over zijn en die een ander gratis mag gebruiken. Voorwaarde is dat de producten lang houdbaar zijn en buiten in een kastje kunnen staan. Het hoeft niet alleen etenswaar te zijn, maar kunnen ook toiletartikelen zijn. In dit deelkastje worden geen boeken gedeeld. ‘Samen zorgen we ervoor dat het kastje gevuld blijft en dat iedereen die iets nodig heeft dit gratis kan gebruiken’, besluit ze.

Uit de krant