Marloes Kepser wist de 25ste ondernemersprijs te bemachtigen. (foto: Patrick Bongartz)
Marloes Kepser wist de 25ste ondernemersprijs te bemachtigen. (foto: Patrick Bongartz) Foto: Patrick Bongartz
Jaaroverzicht

Wat gebeurde er in de maand november 2021?

Algemeen 98 keer gelezen

Het jaaroverzicht van De Maas Driehoek en Maas- & Niersbode. Wat gebeurde er in november 2021?

LAND VAN CUIJK | Het CDA werd 24 november de grote winnaar van de herindelingsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk. De partij van lijsttrekker Bouke de Bruin kwam met 10.891 stemmen als overtuigende winnaar uit de bus, goed voor 13 zetels. De lokale partijen Team Lokaal en Liberaal Land van Cuijk wisten de tweede en derde plek op te eisen, met respectievelijk 7.181 (acht zetels) en 4.782 stemmen (vijf zetels). De opkomst van bijna 50%. De nieuwe coalitie wordt gevormd door CDA, Team Lokaal, Liberaal LvC en GroenLinks/PvdA.

REGIO | Marloes Kepser won op 4 november de 25ste Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg. Tot haar eigen verrassing won Kepser, die na het plotselinge overlijden van haar vader sinds 2017 aan de leiding staat van het familiebedrijf uit Cuijk, zowel de jury- als de publieksprijs. “Zij durft te dromen en buiten kaders te denken (...) zonder de blik op haar mensen, de organisatie en het samen doen te verliezen”, aldus de jury.

BOXMEER | Een unicum in de geschiedenis van de Dr.Peelen Cultuurprijs: er zijn twee winnaars. Ieder afzonderlijk mochten Bart Jan Baartmans en Roel Verheggen de Dr.Peelen Cultuurprijs 2020 in ontvangst nemen. Baartmans is singer-songwriter, gitarist en nog veel meer. Hij is vooral bekend om zijn veelzijdigheid en de wijze waarop hij bloemrijk verhalend zijn muziek ten gehore brengt. De tweede winnaar is Verheggen. Naast zijn eigen muziek, begeleidt, prikkelt en stuwt hij anderen op tot nieuwe hoogtes op cultureel gebied.

Het CDA werd de grote winnaar van de herindelingsverkiezingen
De prijsuitreiking van de Dr.Peelen Cultuurprijs 2020.

Uit de krant

Uit de krant