In 't Hoogkoor in Boxmeer werden maandenlang dagelijks vele vaccinaties gezet.
In 't Hoogkoor in Boxmeer werden maandenlang dagelijks vele vaccinaties gezet. Foto: GGD Hart voor Brabant
Jaaroverzicht

Wat gebeurde er in de maand maart 2021?

Algemeen 89 keer gelezen

Het jaaroverzicht van De Maas Driehoek en Maas- & Niersbode. Wat gebeurde er in maart 2021?

GENNEP/MOOK | De eeuwenoude naam ‘Maas- en Niersbode’ mocht al sinds 2019 prijken op Maas Driehoek-kranten aan de Limburgse kant van de Maas. Met ingang van maart zag ook het speciale Kliknieuws-portaal voor deze regio het levenslicht. Dagelijks gevuld met structureel hyperlokaal nieuws uit de Noord-Limburgse gemeenten Gennep en Mook en Middelaar, krijgen de Limburgse lezers sindsdien óók online nieuws.

REGIO | Heel Nederland ging woensdag 17 maart naar de stembus om een zegje te doen over de landelijk te varen politieke koers. Maar in Grave werd er ook gestemd over de toekomst van de gemeente. Het overgrote deel van de Graafse inwoners zag heil in toetreding tot gemeente Land van Cuijk. Zorgen over de financiën weerhielden ook de raden van de andere vier gemeenten er niet van om unaniem in te stemmen met de toevoeging van de armlastige Maasgemeente. Wim Hillenaar, voorzitter van de stuurgroep gemeente Land van Cuijk: “We hebben straks een robuuste gemeente, met 33 kernen die allemaal hun eigenheid en identiteit hebben en behouden. Het eigen Graafse geluid zal ook in de fusiegemeente te horen blijven.”

BOXMEER | “Het is heel belangrijk een goede spreiding te hebben. Daarom zijn we heel blij met deze locatie.” Met deze lovende woorden opende Therese Claassen van de GGD Hart voor Brabant in maart de vaccinatielocatie in Sportcentrum ‘t Hoogkoor in Boxmeer. Tot september van dit jaar werden hier dagelijks honderden prikken gezet.

De Maas- en Niersbode heeft sinds maart haar eigen Kliknieuwsportaal
Grave besloot tot toetreding tot de gemeente Land van Cuijk.

Uit de krant

Uit de krant