Sneeuwpret in Noord-Limburg.
Sneeuwpret in Noord-Limburg. Foto: Theo Noij
Jaaroverzicht

Wat gebeurde er in de maand februari 2021?

Algemeen 217 keer gelezen

Het jaaroverzicht van De Maas Driehoek en Maas- & Niersbode. Wat gebeurde er in februari 2021?

BOXMEER | Met het overgaan tot één gemeente Land van Cuijk was er ook de wens om één centraal gemeentehuis te hebben. In een digitale raadsvergadering van de Land van Cuijk-raad van woensdag 27 januari werd unaniem het besluit genomen om het Boxmeerse gemeentehuis om te dopen tot het centrale gemeentelijke punt in Land van Cuijk. Gezien de toename in de hoeveelheid medewerkers die de nieuwe gemeente nodig heeft, zal het gebouw aan het Raadhuisplein (in 2022) wel uitgebreid worden. Toch bleek dit de goedkoopste en dus gunstigste optie. 

REGIO | Het zag er prachtig uit én leverde tonnen aan winterplezier op. Overal in de regio werd er gesleed, bouwde men sneeuwpoppen en vlogen de sneeuwballen om de oren. Maar het ongekende pak sneeuw van februari leverde ook een enorme hoeveelheid overlast op. Eén van de sneeuwruimers van de gemeente Gennep zei over de horrornacht van 6 op 7 februari 2021: “Het bleef zo hard vallen: vijf à zes centimeter per uur! Als we ’s ochtends pas waren begonnen, hadden we op sommige plekken bergen van 40 centimeter kunnen opruimen.”

CUIJK | De Lidl aan de Dukatendreef in Cuijk werd op vrijdag 12 februari overvallen. De gewapende overvaller maakte niets buit. Een moedige klant probeerde de overval te verijdelen en liep door steekbewegingen van de overvaller verwondingen op aan zijn hand. De politie bracht een tweetal minderjarige jongens in verband met het voorval. Zij werden later echter weer vrijgelaten. Een dader is (nog) niet gevonden.

Het gemeentehuis in Boxmeer wordt het gemeentehuis van Land van Cuijk.
De Lidl in Cuijk werd door een gewapende man overvallen.

Uit de krant

Uit de krant