Optrekkers in Sporthal Berghem.
Optrekkers in Sporthal Berghem.

Vaccinatielocaties Berghem, Boxmeer en Uden in september dicht; Veghel blijft langer open

Algemeen 5.216 keer gelezen

GGD Hart voor Brabant vaccineert op dit moment ruim 90.000 mensen per week op 8 locaties. De komende weken loopt het aantal prikken per dag terug, omdat dan een groot gedeelte van de inwoners (in ieder geval voor de eerste keer) is gevaccineerd. Doordat vanaf augustus het aantal vaccinaties per week afneemt, is er minder capaciteit en locaties nodig.

GGD Hart voor Brabant heeft ervoor gekozen om alle locaties langer open te houden dan in veel andere GGD-regio’s. Dat doen ze om snelheid te kunnen blijven maken en ook voor de jongere doelgroep de reisafstand beperkt te houden. De inzet is om alle 12- tot en met 17-jarigen die dat willen op alle acht locaties zowel hun eerste als tweede prik te geven voordat het nieuwe schooljaar begint.

Planning sluiting locaties
Ze bouwen vanaf 1 september het aantal locaties af, zodat ze efficiënt kunnen blijven vaccineren en personeel optimaal kunnen inzetten. Daarom sluiten vanaf 1 september de vaccinatielocaties in Boxmeer en Den Bosch. Vanaf 15 september volgt de vaccinatie locatie in Berghem. Een week later, op 22 september sluit de vaccinatielocatie in Uden. Weer een week later op 30 september sluiten de vaccinatielocaties in Boxtel en Tilburg. Daarmee concentreert GGD Hart van Brabant vanaf 30 september het vaccineren op de locaties Veghel en Waalwijk.

Kleinschalig en dichtbij
Naast het vaccineren in grootschalige vaccinatielocaties zet GGD Hart voor Brabant sinds vorige week in op een wijkgerichte aanpak. Dit gebeurt met name in de wijken waar het aantal mensen dat gevaccineerd is achterblijft. Om de drempel te verlagen kunnen inwoners in hun eigen omgeving een prik halen of meer informatie krijgen over coronavaccinatie. Therese Claassen, directeur publieke gezondheid legt uit: “We blijven flexibel inspelen op de situatie. Zo kijken we samen met de gemeenten uit onze regio waar er kleinschalig, laagdrempelig en dichtbij gevaccineerd kan worden. Zo krijgt iedereen die dat wil, de kans om zich te laten vaccineren tegen corona.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant