La Quatri - Kerstconcert 2019
La Quatri - Kerstconcert 2019 Foto: La Quatri

Jubileumkerstconcert Winter Glow in Milsbeek

zaterdag 17 december 2022 20:00 tot 21:15

Ultiem kerstgevoel tijdens jubileumkerstconcert Winter Glow

25 Jaar kerstconcert in Milsbeekse kerk: komt u ook?

Zaterdag 17 december om 20.00 uur verandert de Milsbeekse kerk in een sfeervolle concertzaal voor de 25e editie van het kerstconcert! We hebben even moeten wachten op dit zilveren kerstjubileum, maar wat fijn dat we deze traditie op de vierde zaterdag van de advent mogen voortzetten! Fijn om samen te genieten van prachtige advents- en kerstmuziek en zo samen uit te kijken naar het feest van licht, het feest van kerst!

Samen met onze vaste muzikale partners dirigent Jeroen Geurts, houtensemble Faklaf, koperkwartet Four X One en percussionist Jérôme van Groenendael heeft zanggroep La Quatri een hartverwarmend concertprogramma samengesteld met bekende kerstnummers die een feest van herkenning zullen zijn als ook enkele mindere bekende kerstnummers. De 25e editie heeft de titel ‘Winter Glow’ meegekregen, gebaseerd op een prachtig lied uit Walt Disney Worlds: ‘Worlds of Color – Winter Dreams’. Laat u betoveren door de magie van kerst…

De avond wordt geopend met het bekende ‘Midden in de Winternacht’ in een arrangement waarin alle vocalisten en muzikanten zich aan u voorstellen. Wat volgt is een gevarieerd programma, waarin muziekstijlen elkaar in vlot tempo afwisselen. Van het Zweedse ‘Jul, Jul, Strålande Jul’ tot het prachtige ‘Days of Beauty’ van de Noorse componist Ola Gjeilo in een bewerking van Jeroen Geurts, van het Estse wiegenlied ‘Eesti hållilaul’ van componist Arvo Pärt tot ‘Nuthcracker Overture’ van Pjotr Tchaikovsky, van ‘Gloria in Excelsis Deo’ tot ‘Mary’s Boy Child’, waarin het publiek gegarandeerd mee gaat swingen. Kortom: het publiek wacht weer een prachtige avond van een bijzonder hoog gehalte.

In december 1995 nam zanggroep La Quatri het initiatief voor een kerstconcert. Met de nachtmis als een van de mooiste herinneringen uit de jongerenkoortijd, wilde La Quatri eenieder graag een sfeervol concert aanbieden. Gelukkig mocht de kerk als concertzaal worden gebruikt en zo begon een traditie die tot op de dag van vandaag voortduurt…Mandy Jacobs, Madeleine Theunissen en Bertruke Wein zijn de leden van La Quatri van het eerste uur, die er anno 2022 ook nog bij zijn. Al snel volgden Antoinette Coenen en Babette Schut. Later kwamen Maaike Wichgers, Femke van den Broek en tot slot Brigitte van Dreumel.

Houtensemble Faklaf (fluit, klarinet, hoorn, fagot) is eveneens al 25 jaar van de partij met Ineke van der Lee als zilveren jubilaris op fagot in hun midden. Het semi-professionele Faklaf vindt het uitdagend om speciaal voor Faklaf geschreven repertoire te spelen; ook hebben ze soms een begeleidende rol bij nummers van La Quatri.  

Feestelijke koperklanken komen van het semi-professionele ensemble Four x One (trompet, hoorn en bariton). Jérôme van Groenendael (percussie) en Ineke van der Lee (piano) zullen het concert extra luister bijzetten. 

Het geheel staat onder de artistieke leiding van Jeroen Geurts, dirigent en professioneel trombonist. 

25 Jaar kerstconcert is ook een moment om stil te staan bij eenieder die aan het succes hiervan heeft bijgedragen en we willen hen allen voor onze afwisselende concerten bedanken! Een speciaal woord van dank aan onze drie inspirerende dirigenten: Theo van der Lee, Theo Bindels en Jeroen Geurts. Zij hebben met hun muzikale ideeën en enthousiasme ieder op hun eigen wijze bijgedragen aan dit zilveren succes! 

25e Kerstconcert ‘Winter Glow’ onder leiding van Jeroen Geurts door La Quatri & partners

op zaterdag 17 december 20.00u in de kerk in Milsbeek.

De toegang is vrij, maar we stellen een vrijwillige bijdrage op prijs om ook in de toekomst concerten te kunnen blijven organiseren. We bedanken dit jaar in het bijzonder de gemeente Gennep voor de financiële tegemoetkoming als gevolg van de stijgende (energie)kosten.

Locatie